Capitalizarea de piață combinată a Apple și Amazon a crescut cu circa 175 de miliarde de dolari, în urma rezultatelor trimestriale și a previziunilor pozitive

Capitalizarea de piață combinată a Apple și Amazon a crescut cu circa 175 de miliarde de dolari, în urma rezultatelor trimestriale și a previziunilor pozitive
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2022

Capitalizarea de piață combinată a Apple și Amazon a crescut cu circa 175 de miliarde de dolari, în urma rezultatelor trimestriale și a previziunilor pozitive, care au sporit încrederea investitorilor în capacitatea acestora de a face față unei încetiniri a economiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși analiștii au remarcat că aceste companii nu sunt complet imune la factorii economicei negativi, ei au spus că este improbabil ca reducerea cheltuielilor consumatorilor să trimită aceste firme pe pierderi, considerându-le ca fiind ”întotdeauna de încredere pentru a contracara tendința”, scrie News.ro.

FOTO Chipsuri cu adresă doar în limba maghiară și indicația \ CITEȘTE ȘI FOTO Chipsuri cu adresă doar în limba maghiară și indicația "județul Harghita, Ținutul Secuiesc". Tribunalul a intervenit

Acțiunile Amazon au crescut vineri cu aproximativ 11%, până la 135,50 dolari pe unitate, după ce titanul comerțului electronic a făcut estimări pozitive pentru veniturile din trimestrul al treilea, în timp ce cele ale Apple au crescut cu peste 3%, deoarece compania a spus că apetitul pentru iPhone-uri a rămas puternic, în pofida cheltuielilor mai mari ale consumatorilor.

Rezultatele sunt suficient de bune pentru a susține acțiunile Apple, care s-au descurcat mult mai bine pe piața actuală, justificând și mai mult statutul de ”adăpost sigur” al companiei, atunci când lucrurile devin grele”, a declarat Haris Anwar, analist Investing.com.

Creșterea excesivă a pieței bursiere din SUA din ultimul deceniu a fost alimentată de companiile cu creștere mare și cu megacapitalizare, dar majorarea ratelor dobânzilor pentru a combate inflația ridicată, aflată la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani, precum și o apreciere puternică a dolarului au avut un impact de la începutul anului.

La începutul acestei săptămâni, rezultatele pozitive ale Alphabet și Microsoft i-au liniștit pe investitorii afectați de o scădere a acțiunilor lor în prima jumătate a anului.

Amazon, la fel ca cea mai mare parte a industriei de vânzare cu amănuntul, se pregătește pentru o scădere a cheltuielilor consumatorilor, deoarece oamenii preferă produse esențiale, la prețuri mai mici, pentru a trece peste problemele economice.

Afacerea în plină expansiune a gigantului e-commerce în sectorul serviciilor cloud, împreună cu o creștere a ofertelor de servicii, este probabil să ajute la atenuarea impactului creșterii costurilor. Cu toate acestea, un manager de portofoliu la Kingsview Investment Management, Paul Nolte, este mai sceptic în lumina avertismentelor unor mari retaileri, inclusiv Walmart.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
amazon
capitalizare