SIF Muntenia finalizează oferta de răscumpărare și achiziționează acțiuni reprezentând 3% din capitalul social

SIF Muntenia finalizează oferta de răscumpărare și achiziționează acțiuni reprezentând 3% din capitalul social

Sursa foto: Michalsuszycki | Dreamstime.com

scris 29 iul 2022

Sistemul BVB a procesat operațiunea de buy-back lansată de SIF Muntenia, tranzacție de peste 37 milioane lei. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat derularea unei operațiuni de buy-back la SIF Muntenia pentru un pachet de până la 3% din acțiuni.

SIF Muntenia (SIF4) și-a îndeplinit obiectivul ofertei publice de răscumpărare lansată pe 14 iulie și a achiziționat 23,54 milioane de acțiuni proprii, reprezentând 3% din capitalul social. Intermediarul operațiunii BRK Financial Group a comunicat un indice de alocare de 0,4761377946.

La prețul de 1,6000 lei/acțiune, cu 10,34% peste ultima valoare de închidere de la BVB, de 1,4500 lei/acțiune, valoarea tranzacției s-a ridicat la 37,66 milioane lei (7,63 milioane euro). Aceasta a fost procesată de sistemul BVB.

OMV Petrom, care a profitat de explozia prețurilor la carburanți și are o marjă de rafinare record, va plăti acționarilor un dividend special CITEȘTE ȘI OMV Petrom, care a profitat de explozia prețurilor la carburanți și are o marjă de rafinare record, va plăti acționarilor un dividend special

Investitorii au mai avut ocazia de a subscrie într-o ofertă publică de cumpărare toamna trecută, când omul de afaceri iranian Behboud Madadi a vizat cumpărarea a unui număr de 55,00 milioane acțiuni, echivalent cu 7,01% din totalul titlurilor. Au fost, însă, plasate ordine pentru un număr de 12,29 milioane acțiuuni cu simbolul SIF4, reprezentând 1,57% din capitalul social, valoarea operațiunii de piață fiind de 12,29 milioane lei. Aceasta l-a adus pe Madadi la o deținere de 6,13% din titluri.

Păgubiții FNI, compensați direct și integral de la bugetul de stat. Cu ce costuri. CEC Bank și ASF, arătate cu degetul CITEȘTE ȘI Păgubiții FNI, compensați direct și integral de la bugetul de stat. Cu ce costuri. CEC Bank și ASF, arătate cu degetul

Cel mai important acționar al SIF Muntenia este SIF Banat-Crișana (SIF1). În urma unor tranzacții majore succesive din prima parte a acestui an, SIF Banat-Crișana, care îl are în frunte pe fostul ministru de Finanțe Bogdan Drăgoi, și-a ridicat participația la 15,35% din acțiunile SIF Muntenia.

viewscnt
Afla mai multe despre
sif banat crisana
sif muntenia
bvb
bursa
bogdan dragoi
rascumparare