Comelf distribuie dividende semestriale. Randament de 5%

Comelf distribuie dividende semestriale. Randament de 5%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 sep 2023

În condițiile unui profit mai mult decât dublu la S1, fabricantul de utilaje Comelf promovează distribuția de dividende din rezultatul parțial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Consiliul de Administrație al Comelf Bistrița (CMF) a convocat pentru data de 26 octombrie Aunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând propunerea pentru distribuția unui dividend brut de 0,2080 lei/acțiune, în contul rezultatului de pe semestrul I. În raportarea din august, compania specializată în fabricarea de utilaje menționa că a obținut un profit net de 4,68 milioane lei, în creștere cu 137,56% față de cel din perioada similară a anului precedent.

Distribuția în baza unei modificări de legislație din anul 2016 este aproape integrală, suma care urmează să pece către acționari fiind de 4,67 milioane lei. Din acestea, nu mai puțin de 3,78 milioane lei vor ajunge către acționarii majoritari Constantin Savu și Emanuel Babici, care au pachetul de control de 80,93% din societatea Uzinsider.

CITEȘTE ȘI Câte miliarde va colecta Guvernul suplimentar din indexarea redevențelor resurselor minerale, inclusiv petroliere, convenită în coaliție

Dividendul brut cu dată a plății 29 noiembrie ar avea, raportat la ultimul preț de închidere de pe bursă, de 3,84 lei/acțiune, un randament net de 4,98%. Dividendul parțial este chiar mai mare decât cel de 0,1800 lei/acțiune plătit pe data de 10 mai în contul câștigului net obținut pe întregul an 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
comelf
bvb
bursa
uzinsider
dividende