Compa Sibiu distribuie sub formă de dividende 20% din profitul net de anul trecut

Compa Sibiu distribuie sub formă de dividende 20% din profitul net de anul trecut

Sursa foto: Ctitze | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 mar 2022

Lovit de șocul crizei auto din 2020, producătorul auto Compa acordă un dividend cu randament net de 2%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Admninistrație al Compa Sibiu (CMP), compania care a fost suficient de atractivă pentru a primi în acționariatul său inclusiv fondul suveran al Norvegiei, a convocat pentru 28-29 aprilie Adunările Generale ale Acționarilor, pe ordinea de zi figurând inclusiv propunerea de repartizare a câștigului net  de 15,06 milioane lei obținut în 2021.

Astfrel, suma de 12,03 milioane lei este reținută pentru surse de dezvoltare proprii, în timp ce numai 3,02 milioane lei, echivalentul a 20,05% din profitul net, ar urma să plece către acționari sub formă de dividende.

Fondul suveran al Norvegiei și-a sporit prezența pe bursa românească, dar semnează și un EXIT. Plasamentele se apropie de 100 milioane dolari. Investiții în Aquila și TTS CITEȘTE ȘI Fondul suveran al Norvegiei și-a sporit prezența pe bursa românească, dar semnează și un EXIT. Plasamentele se apropie de 100 milioane dolari. Investiții în Aquila și TTS

Valoarea dividendului brut propus cu dată a plății 14 iunie este de 0,0143 lei/acțiune și acesta, raportat la ultimul preț de închdiere de pe bursă, de 0,5900 lei/acțiune, conferă investitorilor un randament net de 2,33%.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acțioanrilor figurează și un vot pentru contractarea și prelungirea pentru anii 2022-2023 a unor credite pentru investiții, linii de credit, leasing, scrisori de garanție bancară și alte produse financiar-bancare, cu încadrarea într-un plafon total cumulat de 40 milioane euro și constituirea garanțiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
compa
bvb
bursa
auto