Debut marcat de scăderi importante la BVB. Acțiunile Băncii Transilvania ating minimele ultimelor 9 luni

Debut marcat de scăderi importante la BVB. Acțiunile Băncii Transilvania ating minimele ultimelor 9 luni

Sursa foto: Cst2011 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 mar 2022

În contextul unui puseu de vânzare pe instrumentele de equity din sesiunea asiatică anternat de explozii în apropierea centralei nuclear-electrice de la Zaporojie, din Ucraina, și pe bursa românească tendința este puternic negativă, iar indicele BET pierde peste 2%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unda de șoc din piețele financiare internaționale a ajuns la Bursa de Valori București, unde investitorii s-au activat la vânzare încă de la debut. După prima jumătate de oră, indicele BET se afla în zona de 12.750 de puncte, cea mai scăzută valoare din acest an, în contextul în care conflictul cald din Ucraina s-a apropiat de o centrală nucleară.

Tonul deprecierilor a fost dat de acțiunile bancare, ce erau și cele mai lichide. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) sufereau un recul de 2,74%, până la prețul de 2,3050 lei/acțiune, minimul ultimelor 9 luni, pe fondul celor mai mari tranzacții, de 3,42 milioane lei. De asemenea, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) se depreciau cu 2,91%, până la prețul de 18,00 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,90 milioane lei.

Zentiva România își majorează cu un sfert afacerile în 2021 CITEȘTE ȘI Zentiva România își majorează cu un sfert afacerile în 2021

Volumele au fost mai reduse decât la alte deschideri pe panică de la declanșarea crizei ucrainene. Au mai depășit un reper al schimburilor de 1 milion de lei titlurile Nuclearelectrica (SNN), ce aveau un declin de 4,06%, până la prețul de 35,45 lei/acțiune.

Deprecieri de 4-5% mai consenăm pe acțiuni, precum MedLife (M), TeraPlast Bistrița (TRP), BRK Financial Group (BRK), SafeTech Innovations (SAFE) sau Bittnet Systems (BNET).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
nuclearlelectrica
teraplast
medlife
bittnbet systems