Debut negativ de ședință la Bursa de Valori București, după un nou șoc din America

Debut negativ de ședință la Bursa de Valori București, după un nou șoc din America
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 feb 2018

Piața bursieră de la București a deschis în coborâre cu aproximativ 1 procent după ce vânzările s-au reluat ieri la New York Stock Exchange, unde indicele a avut al 2-lea cel mai mare declin de o zi din istorie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Bursa de Valori București a arătat ieri timiditate și cotațiile nu s-au desprins decisiv de nivelurile de referință a sesiunii anterioare, deși cursele europene au avut aprecieri consistente.Este o precauție a investitorilor care s-a dovedit justificată având în vedere că impulsul descendent s-a reluat pe bursa de la New York, unde indicele Dow Jones Average Industrial a suferit un nou șoc de 4,2%, închizând sub reperul de 24.000 de puncte.

La BVB am avut astăzi o reacție moderată, indicii principali regăsindu-se în cea mai mare parte a primei ore de tranzacționare cu puțin peste 1 procent sub nivelul închiderii de ieri. Spre deosebire de replierea de marți, acesta nu este un declin pe volume. Titlurile Băncii Transilvania (TLV), care pierd 0,88%, până la prețul de 2,2400 lei/acțiune, au adunat schimburi de 1,82 milioane lei, însă în rest niciun alt emitent nu a depășit reperul de 1 milion de lei, prin contrast cu 3 acțiuni în prima oră a sesiunii de marți.

Elvila ajunge la cota bursei, însă fondatorul Viorel Cataramă spune că firma traversează un moment greu, acuzând creșterea salariilor „din pix” în cascadă și leul ținut tare de BNR CITEȘTE ȘI Elvila ajunge la cota bursei, însă fondatorul Viorel Cataramă spune că firma traversează un moment greu, acuzând creșterea salariilor „din pix” în cascadă și leul ținut tare de BNR

Profesioniști ai pieței contactați de Profit.ro au remarcat robustețea pieței românești în aceste zile la turbulențele din plan internațional. Claudiu Cazacu, chief strategist la furnizorul de servicii de tranzacționare forex XTB România, afirma că datele nu sunt aceleași, pentru că nici multiplii de evaluare fundamentală și nici câștigurile care pot fi marcate nu se compară între piața locală de capital și bursa americană.

Investitorii tatonează momentele în care ar putea reîncepe intrarea, dar nu sunt dispuși să comită capitalul până nu văd o limpezire a climatului din plan extern unde aparent vânzările din aceste săptămâni nu au fost provocate de o știre anume sau de schimbări ale unor fundamente economice. „Stau cu banii... Prea e prăpăd pe afară...”, declara pentru Profit.ro Dumitru Miheș, investitor cu peste 20 de ani de experiență și portofoliu relevant la Bursa de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
banca transilvania
claudiu cazacu
xtb romania
dumitru mihes