Debut pozitiv de săptămână la BVB. Volumele sunt foarte mici

Debut pozitiv de săptămână la BVB. Volumele sunt foarte mici
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 iul 2022

Indicele BET a câștigat 2 treimi de procent, dar numai 4 acțiuni au depășit pragul unor tranzacții de 1 milion de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Un raliu al burselor dezvoltate în sesiunea europeană a favorizat și Bursa de Valori București, unde am consemnat o ședință „verde”, însă mai degrabă ca urmare a retragerii vânzătorilor decât printr-o susținere consistentă la cumpărare. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 28,65 milioane lei (5,80 milioane euro), din care nu mai puțin de 41,12% a fost reprezentat de transferurile însumând 11,78 milioane lei pe titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au avansat cu 0,35%, până la prețul de 2,0050 lei/acțiune.

Aprecieri moderate am înregistrat și pe celelalte simboluri cu lichiditate decentă: +1,36%, până la prețul de 0,4840 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au înrtrunit a 2-a activitate a zilei, de 4,33 milioane lei, +0,20%, până la prețul de 2,0000 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV). care au cumulat schimburi de 4,24 milioane lei, și +1,03%, până la prețul de 44,30 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au adunat volume echivalente cu 2,87 milioane lei.

Lightyear, platformă de tranzacționare ce rivalizează cu Robinhood, țintește România, împinsă și de magnatul Richard Branson CITEȘTE ȘI Lightyear, platformă de tranzacționare ce rivalizează cu Robinhood, țintește România, împinsă și de magnatul Richard Branson

Sunt mișcări care au dat direcția pieței și la nivelul indicilor: +0,70% pentru indicele compozit BET-XT, +0,59% pentru indicele financiar BET-FI, care închis la nivelul de 50.163,10 puncte, +0,69% pentru indicele energetic BET-NG și +0,69% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.111,89 puncte nu schimbă secvența pe termen scurt cu maxime și minime relative din ce în ce mai coborâte, specifice trendului descendent, conform teoriei lui Dow.

Debut pozitiv de săptămână la BVB. Volumele sunt foarte mici

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz