Debut pozitiv la BVB. Investitorii își fac puțin curaj, după revenirea de ieri a bursei americane

Debut pozitiv la BVB. Investitorii își fac puțin curaj, după revenirea de ieri a bursei americane
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 feb 2018

Indicii principali de la Bursa de Valori București au evoluat cu aproximativ un procent peste referință în prima oră de tranzacționare. Este o tatonare timidă a investitorilor, după șocul bursier din America și deprecierile recente, fapt care se vede din volumele slabe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Revenirea de ieri a Bursei americane, în care indicele Dow Jones Average Industrial a recuperat cea mai mare parte a picajului de 15 minute din ședința-șoc de luni, cu cea mai mare scădere nominală de o zi din istoria New York Stock Exchange, a permis și o relaxare a pieței de la București, care a avut o deschidere „verde”.

La capătul primei ore de tranzacționare, indicele compozit BET Plus câștiga 0,90%, iar indicele reprezentativ BET avea un avans de 0,88%, până la nivelul de 8.077,81 de puncte. Din punct de vedere tehnic, indicele este în zona mediei mobile de 55 de zile, așa cum se vede pe graficul atașat, alcătuit la finalul ședinței de tranzacționare de ieri.

Debut pozitiv la BVB. Investitorii își fac puțin curaj, după revenirea de ieri a bursei americane

Este, însă, un impuls pozitiv prudent, deocamdată cu un grad de credibilitate limitat, volumele revenirii fiind slabe, cu doar un singur emitent, Fondul Proprietatea (FP), depășind o valoare a tranzacțiilor de 1 milion de lei. Prin comparație, în ședința de deprecieri de ieri, când indicii erau cu 3% sub referință, nu mai puțin de 3 acțiuni depășeau reperul de un milion de lei, respectiv titlurile Băncii Transilvania (TLV), cele ale BRD Groupe Societe Generale (BRD) și Romgaz Mediaș (SNG).

Declinul de ieri a fost sub media pieței europene și de o amplitudine mai mică decât picajul de luni de 4,60% a indicelui Dow Jones.

Răzvan Raț, director de operațiuni la BRK Financial Group, și Claudiu Cazacu, Chief Strategist la furnizorul de servicii de tranzacționare forex XTB România, remarcau, intervievați de Profit.ro, robustețea pieței românești la șocul extern.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
claudiu cazacu
brd
xtb romania
bvb
bursa
romgaz
fondul proprietatea