Declin accentuat al acțiunilor Renault și Nestle, după raportarea unor rezultate financiare sub așteptările investitorilor

Declin accentuat al acțiunilor Renault și Nestle, după raportarea unor rezultate financiare sub așteptările investitorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2023

Acțiunile Renault au scăzut joi cu 7%, deoarece veniturile raportate de producătorul auto francez au fost chiar sub nivelul anticipat de analiști, în timp ce titlurile producătorului elvețian de alimente Nestle au coborât cu 2%, din cauza vânzărilor sub așteptări, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cifra de afaceri a Renault Group a atins 37,4 miliarde de euro în primele nouă luni ale anului, în creștere cu 21,1% față de perioada similară a anului 2022 (+25,3% la nivel constant al ratelor de schimb), scrie News.ro.

Peter Thiel, fondatorul PayPal, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, este acuzat că ar fi fost informatorul FBI CITEȘTE ȘI Peter Thiel, fondatorul PayPal, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, este acuzat că ar fi fost informatorul FBI

În trimestrul al treilea 2023, cifra de afaceri a Renault Group s-a ridicat la 10,5 miliarde de euro, în creștere cu 7,6 % față de perioada similară a anului 2022, (+13.8% la nivel constant al ratelor de schimb).

”Grupul Renault a obținut din nou o performanță puternică în trimestrul al treilea, veniturile totale crescând cu 13,8% la cursuri de schimb constante”, a declarat directorul financiar al Grupului Renault, Thierry Piéton.

El a spus că compania este încrezătoare în rentabilitatea sa pentru a doua jumătate a anului și ulterior.

ULTIMA ORĂ London Stock Exchange - incident de sistem. Sute de companii afectate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ London Stock Exchange - incident de sistem. Sute de companii afectate

Nestle a ratat estimarea referitoare la vânzările aferente primelor nouă luni. Vânzările au fost afectate de prețurile mai mari ale produselor, a spus Nestle, deoarece consumatorii continuă să-și limiteze cheltuielile pe fondul inflației ridicate.

Creșterea prețurilor de 8,4% la Nestle a fost mai mică decât prognoza de 8,6% făcută de analiștii Reuters.

CEO-ul Nestle, Mark Schneider, a spus că este încrezător că creșterea internă reală va deveni pozitivă în a doua jumătate a anului și ”va deveni din nou principalul motor al creșterii pe viitor”.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
bursa