Declin de peste 1,4% al acțiunilor de la București la nivelul săptămânii. BRD și Transgaz și-au disputat primele două poziții ca valoare

Declin de peste 1,4% al acțiunilor de la București la nivelul săptămânii. BRD și Transgaz și-au disputat primele două poziții ca valoare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 iun 2017

Acțiunile de la București au revenit în teritoriu pozitiv vineri, după patru sesiuni consecutive de scădere, însă avansul a fost insuficient pentru a recupera pierderea de peste 1,4% consemnată la nivelul săptămânii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele reprezentativ BET s-a apreciat cu 0,13%, în timp ce indicele compozit BETPlus a urcat cu 0,1%. Pe parcursul întregii săptămâni, BET a pierdut 1,42% din valoare, iar BETPlus, 1,35%. Capitalizarea emitenților tranzacționați pe piața principală s-a redus în această săptămână cu aproape 3,84 miliarde lei, până la 168,62 miliarde lei.

Rulajul din piața de acțiuni a atins astăzi 36,96 milioane lei, ușor peste valoarea înregistrată joi, de 34,98 milioane lei.

EXCLUSIV Pentru toamnă este pregătit un proiect de lege care să creeze un nou fond de compensare a investitorilor de pe bursă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pentru toamnă este pregătit un proiect de lege care să creeze un nou fond de compensare a investitorilor de pe bursă

BRD-Groupe Societe Generale (BRD) și Transgaz (TGN) și-au disputat primele două poziții în funcție de valoarea schimburilor realizate pe piața principală. Acțiunile băncii cu acționariat francez au urcat cu 0,57%, până la prețul de 14,14 lei, pe un rulaj de 6,93 milioane lei, transferuri apropiate, de 6,78 milioane lei, fiind consemnate și cu titlurile Transgaz, care s-au apreciat vineri cu 0,22%, până la 446 lei/unitate.

Operatorul sistemului national de transport gaze a fost activ și pe piața deal, unde a înregistrat un rulaj de circa 3,57 milioane lei.

Indicele sectorului energetic, BET-NG, a urcat cu 0,22%, în timp ce BET-FI, care urmărește evoluția titlurilor societăților de investiții financiare și ale Fondului Proprietatea (FP), a crescut cu 0,5%.

La nivel european, Stoxx Europe 600 s-a depreciat cu 0,2% vineri și cu 0,3% la nivelul săptămânii, tras în jos de declinul acțiunilor companiilor din energie. Prețurile petrolului au scăzut cu circa 4,5% în ultimele cinci zile, pe fondul îngrijorărilor referitoare la majorarea producției în SUA și în unele state membre OPEC.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
actiuni
evolutii