Dedeman intră în acționariatul Antibiotice Iași. Compania - venituri și profit cu aproximativ o zecime mai mari la S1

Dedeman intră în acționariatul Antibiotice Iași. Compania - venituri și profit cu aproximativ o zecime mai mari la S1
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 aug 2019

Retailerul de bricolaj Dedeman, deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl, a intrat în acționariatul companiei Antibiotice Iași, cu o participație de 0,33%. Majorându-și vânzările pe mai multe piețe și la toate clasele teraputice principale, Antibiotice Iași a obținut un câștig net semestrial de 22,3 milioane lei, cu peste 2 milioane lei mai mare decât cel din perioada similară a anului trecut.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Tranzacția fraților Pavăl depășește cu puțin 200.000 euro.

Dedeman și-a diversificat recent investițiile prin tranzacții în sectorul imobiliar (achiziția The Bridge și The Office Cluj-Napoca), construcții (Cemacon) și, mai nou, în industrie (Alro).

Frații Pavăl au semnat și pentru dezvoltarea unui parc logistic lângă București, iar la acest moment sunt în discuții pentru construcția unui stadion, după ce recent au cumpărat o vilă-monument în centrul Bucureștiului, lângă palatul lui Gigi Becali.

Povestea "fraților Dedeman" a fost relatată aici de Profit.ro.

Antibiotice Iași (ATB) a realizat în prima jumătate a acestui an venituri din vânzări de 172,4 milioane lei, în creștere cu 9,3% comparativ cu 157,7 milioane lei la S1 2018. Compania menționează desfaceri sporite pe piața internă, livrările urcând cu 11,5%, la 152,5 miliane lei, de la 136,8 milioane lei.

Prezența este relevantă și pe piețele externe, unde are reprezentanțe deschise în Vietnam, Ucraina, republica Moldova și Serbia. Expoturile au crescut 7% în Asia de Sud-Est, iar pe piața din SUA vânzările de produse finite injectabile s-au majorat cu 44%. De asemenea, societatea raportează venituri în creștere pe aproape toate clasele teraputice principale, așa cum se vede din tabelul de mai jos.

Dedeman intră în acționariatul Antibiotice Iași. Compania - venituri și profit cu aproximativ o zecime mai mari la S1

În intervalul analizat, cheltuielile cu materiile prime ale Antibiotice au urcat cu 6,4%, la 78,0 milioane lei, de la 73,3 milioane lei, fiind puse în legătură de conducerea firmei cu creșterea producției la secția de unguente și supozitoare, iar costurile cu personalul au avut o dinamică mai ridicată, respectiv un avans de 11,7%%, la 46,9 milioane lei, de la 42,0 milioane lei.

În aceste condiții, profitul net a crescut cu 11,0%, la 22,3 milioane lei, de la 20,1 milioane lei. La T1 câștigul net era de doar 3,3 milioane lei, iar pe întreg anul trecut, compania a obținut un profit net de 34,30 milioane lei.

EXCLUSIV Producătorul semințelor și alunelor Elmas a plasat obligațiuni denominate în lei, cu dobândă de 9%, în echivalent de aproape 1 milion de euro. Titlurile garantate în premieră cu brandul vin la bursă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Producătorul semințelor și alunelor Elmas a plasat obligațiuni denominate în lei, cu dobândă de 9%, în echivalent de aproape 1 milion de euro. Titlurile garantate în premieră cu brandul vin la bursă

Activele totale ale Antibiotice erau, la 30 iunie, de 741,7 milioane lei, cu 5,0%% mai mari decât cele de 706,1 milioane lei de la 1 ianuarie. În aceeași interval de raportare, datoriile totale au crescut cu 13,5%, la 264,8 milioane lei, de la 233,4 milioane lei. Compania raportează o realizare în proporție de mai puțin de o cincime a programului de investiții de 92,3 milioane lei, până în prezent fiind cheltuite 17,9 milioane lei.

Antibiotice Iași, companie deținută în proporție de 53,02% de Ministerul Sănătății, este listată la cota Bursei de Valori București și, la un preț de închidere de ieri de 0,5060 lei/acțiune, capitalizarea de piață a societății este de 338,7 milioane lei (71,8 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
antibiotice
ministerul sanatatii
bvb
bursa