Dell dă afară 2.000-3.000 de salariați, dar vizează angajarea de imigranți, în special din India

Dell dă afară 2.000-3.000 de salariați, dar vizează angajarea de imigranți, în special din India
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 sep 2016

În contextul fuziunii cu EMC, producătorul de calculatoare Dell a anunțat că va da afară aproximativ 2% din forța de muncă. Totuși, aplicațiile pentru vize de muncă ale celor 2 companii însumează peste 5.000 de documentații, aproape dublul oamenilor care urmează să fie concediați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dau afară americani și aduc indieni. Este politica prin care compania Dell Technologies încearcă să economisească bani după efortul financiar de 67 miliarde dolari pentru achiziția EMC Corp. Imediat după anunțul celei mai mari tranzacții din domeniul tehnologiei din istorie, Dell și-a făcut publică și intenția de a tăia costuri de 1,7 miliarde dolari în următoarele 18 luni. Parte a acestui plan de reducere a cheltuielilor este concedierea a 2.000-3.000 de salariați, reprezentând aproximativ 2% din numărul total de 140.000 de angajați ai noului Dell, transmite Bloomberg.

Agenția de știri prelua declarația purtătorului de cuvânt al companiei, Dave Farmer, potrivit căreia în urma fuziunii vor exista o serie de suprapuneri și anumite reduceri de posturi vor apărea. Era o știre primită favorabil de piață, cotația urcând cu peste 5% pe bursa de la New York, din zona de 47,60 dolari/acțiune, la puțin peste 50 dolari/acțiune.

Doar că știrea este incompletă. Numărul angajaților Dell Technologies ar putea chiar să crească în perioada următoare, după ce compania a atacat – prin preluarea EMC – segmentul spațiilor de stocare pe servere și tehnologiile cloud.

Dell are completate peste 2.300 de aplicații pentru documente de imigrare, în timp ce EMC contabilizează aproximativ 2.800 de asemenea acte. În total, noua companie așteaptă 5.095 de lucrători din afara SUA, conform datelor publicate de portalul Immihelp.com, preluate de Zero Hedge. Cea mai mare parte a imigranților pe care compania vrea să-i integreze ar urma să vină din India.

viewscnt
Afla mai multe despre
dell
concedieri
emc
it