Dell a finalizat preluarea EMC, pentru 60 de miliarde de dolari

Dell a finalizat preluarea EMC, pentru 60 de miliarde de dolari
scris 7 sep 2016

Dell, unul dintre cei mai mari producători de calculatoare personale la nivel mondial, a finalizat astăzi preluarea, pentru 60 de miliarde de dolari, a companiei de cloud computing EMC, cea mai mare fuziune din industrie, informează Wall Street Journal.

Noua companie va fi numită Dell Technologies și va avea venituri anuale de peste 70 de miliarde de dolari, fiind cea mai mare companie privată din domeniu.

“Cu lanțul de furnizori și dimensiunea pe care le avem, credem că suntem foarte bine poziționați atât pe noile segmente din tehnologie, cât și pe cele clasice”, a declarat CEO-ul companiei Michael Dell.

Tranzacția a fost finalizată în aproximativ 11 luni de la anunțul oficial, iar, potrivit WSJ, compania americană, alături de fondul de investiții partener, au împrumutat circa 40 de miliarde de dolari cu acest scop.

Astfel, în luna mai, Dell a vândut obligațiuni în valoare de 20 de miliarde de dolari, pentru finanțarea preluării EMC. Suma atrasă de Dell a fost a patra mare vânzare de obligațiuni înregistrată vreodată, potrivit Dealogic.

Totodată, în martie, compania japoneză de telecomunicații Nippon Telegraph & Telephone (NTT) a cumpărat divizia de servicii IT a Dell, pentru 3 miliarde de dolari. Dell anunțase anterior că intenționează să vândă divizia de servicii IT ca parte a efortului de a strânge circa 10 miliarde de dolari, prin renunțarea la active și servicii, cu scopul de a finanța preluarea companiei de software și  sisteme de stocare de date, EMC.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
dell
emc
preluare
tranzactie
cumparare
cloud
pc