Digi confirmă Profit.ro: Prețul de închidere al ofertei a fost de 40 de lei/acțiune

Digi confirmă Profit.ro: Prețul de închidere al ofertei a fost de 40 de lei/acțiune

Sursa foto: Mark Herreid / dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2017

Digi confirmă informațiile transmise miercuri seara în exclusivitate de Profit.ro conform cărora prețul de închidere al ofertei Digi a fost de 40 de lei/acțiune. La acest nivel, operațiunea de piață s-ar cifra la aproximativ 860 de milioane de lei (189 milioane euro), iar valoarea de piață a companiei care deține operatorul telecom RCS&RDS ar fi cu puțin peste 823 milioane euro. Operațiunea este cea mai importantă pe piața de capital românească din ultimii 3 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"DIGI, important furnizor de servicii de telecomunicații din România și Ungaria, anunță astăzi prețul stabilit cu privire la Oferta Publică Inițială a acțiunilor sale ordinare de clasă B („Acțiunile Oferite”) desfășurată pe Bursa de Valori București. Prețul stabilit este de 40 RON per Acțiune Oferită", a transmis astăzi compania.

Astfel, Digi ar urma să intre la cota Bursei de Valori București pe 16 mai la un preț care îi conferă o valoare de piață de aproximativ 823 milioane euro. Prețul a fost mai aproape de limita inferioară a intervalului, de 38-56 lei/acțiune indicat în prospectul de ofertă, în timp ce investitorii individuali care au subscis în primele zile lucrătoare ale ofertei și beneficiază de discountul de 7% plătesc un preț de 37,2 lei/acțiune.

„Suntem foarte mulțumiți de răspunsul puternic venit din partea investitorilor de retail și instituționali, încă de la momentul la care am făcut anunțul cu privire la Intenția de Listare pe Bursa de Valori București. Această Ofertă Publică Inițială reprezintă un pas important pentru evoluția DIGI, investitorii obținând astfel acces la un lider atractiv în industrie, cu o creștere structurală stabilă. Suntem de părere că sprijinul puternic venit din partea investitorilor reprezintă un testimonial cu privire la soliditatea activităților noastre existente și a perspectivelor noastre de creștere pe viitor. Așteptăm cu nerăbdare admiterea la tranzacționare preconizată pentru data de 16 mai”, a declarat Serghei Bulgac, CEO al DIGI.

Un fleac: retailul a fost ciuruit. Micii investitori reclamă abuz de subscrieri „cu pixul” în oferta Digi CITEȘTE ȘI Un fleac: retailul a fost ciuruit. Micii investitori reclamă abuz de subscrieri „cu pixul” în oferta Digi

Subscrierile pe tranșa de retail au cumulat ordine pentru un număr de 74,97 milioane acțiuni, plasamentele ridicându-se la valoarea de 4,20 miliarde lei (923,09 milioane euro), în condițiile în care prospectul predevea că acestea se fac la prețul maxim al ofertei de 56 lei/acțiune. Având în vedere acest interes, ofertantul a suplimentat cu 1,09 milioane titluri segmentul de retail. În urma acestei realocări, nivelul de suprasubscriere este de 19,53 ori. Despre ratele de subscriere, intermediarii nu au oferit detalii în nota de închidere a ofertei.

În 2016, operațiunile Digi din România au generat încasări de 612,7 milioane euro (72,7% din veniturile totale), afacerile din Ungaria au generat 137,9 milioane euro (16,4% din venituri), operațiunile din Spania au adus companiei 83 milioane euro (9,9%), iar afacerile din Italia au generat 9,2 milioane euro (1,1%). "Pentru anul încheiat la data de 31 decembrie 2016, am înregistrat EBITDA ajustat și marja EBITDA ajustată pentru operațiunile continue de 263,3 milioane euro și, respectiv, de 31,2%, reprezentând RCAC de 8% din 2014 până în 2016 pentru operațiunile continue", a menționat anterior compania.

Operațiunea de piață care aduce la cota Bursei de Valori București primul emitent din sectorul telecom este cea mai importantă pe piața de capital românească din ultimii 3 ani, de la oferta publică primară a Electrica (EL) din iunie 2014, care s-a ridicat la 1,95 miliarde lei (444,3 milioane euro).

în 2016, operațiunileDigi din România au generat încasări de 612,7 milioane euro, sau 72,7% din veniturile totale, afacerile din Ungaria au generat 137,9 milioane euro (16,4% din venituri), operațiunile din Spania au adus companiei 83 milioane euro (9,9%), iar afacerile din Italia au generat 9,2 milioane euro (1,1%). "Pentru anul încheiat la data de 31 decembrie 2016 am înregistrat EBITDA ajustat și marja EBITDA ajustată pentru operațiunile continue de 263,3 milioane euro și, respectiv, de 31,2%, reprezentând RCAC de 8% din 2014 până în 2016 pentru operațiunile continue", a menționat compania.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/compania-din-spatele-rcs-rds-se-listeaza-la-bursa-de-valori-bucuresti-la-o-evaluare-intre-2-si-3-miliarde-euro-reactia-brokerilor-va-fi-una-dintre-listarile-mari-este-evenimentul-anului-16901039

Informațiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
viewscnt
Afla mai multe despre
digi
rcs&rds
bvb
bursa