Efectul reformei fiscale din SUA: Cisco anunță o răscumpărare de acțiuni de 25 de miliarde de dolari

Efectul reformei fiscale din SUA: Cisco anunță o răscumpărare de acțiuni de 25 de miliarde de dolari
scris 15 feb 2018

Cisco a devenit prima mare companie de tehnologie care va transfera investitorilor efectul pozitiv al reformei fiscale din SUA, anunțând o răscumpărare de acțiuni în valoare de 25 de miliarde de dolari, relatează Financial Times.

La sfârșitul lunii ianuarie, Cisco deținea în străinătate rezerve de numerar de 71 de miliarde de dolari, pe locul al treilea ca mărime în rândul companiilor americane, după cele ale Apple și Microsoft, scrie News.ro.

Analiștii de pe Wall Street au anticipat că grupurile americane de tehnologie vor profita de reforma fiscală, care le permite să repatrieze rezervele uriașe de numerar din străinătate fără să plătească taxe mari, pentru a recompensa acționarii.

Alte companii nu s-au grăbit însă să facă astfel de anunțuri, cu toate că Apple, deținătoarea celor mai mari rezerve de numerar în străinătate, a promis că le va repatria aproape în totalitate.

Frații Pavăl de la Dedeman lansează oferta publică de preluare la Cemacon la un preț cu 9,24% sub cel de piață, acțiunile cad pe bursă CITEȘTE ȘI Frații Pavăl de la Dedeman lansează oferta publică de preluare la Cemacon la un preț cu 9,24% sub cel de piață, acțiunile cad pe bursă

Noul plan al Cisco mărește valoarea totală a acțiunilor care vor fi răscumpărate la 31 de miliarde de dolari și indică o reducere substanțială a capitalului în numerar, deși compania nu exclude să facă achiziții mari în viitor.

Compania are datorii de 39 de miliarde de dolari, contractate în ultimii ani pentru a menține plata dividendelor, răscumpărările de acțiuni și achizițiile fără să fie nevoită să recurgă la rezervele păstrate în străinătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
cisco
reforma fiscala