Radierea Nabucco Gas Pipeline International GmbH a majorat profitul Transgaz cu 1%

Radierea Nabucco Gas Pipeline International GmbH a majorat profitul Transgaz cu 1%
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 15 feb 2018

SNTGN Transgaz SA, operatorul sistemului de transport de gaze din România, și-a majorat în 2017 cu 1% sau 8 milioane de lei profitul net față de anul precedent, înregistrând la finalul lunii decembrie un profit de 602 milioane de lei, în special ca urmare a micșorării cheltuielilor de exploatare și a majorării veniturilor financiare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile financiare au avut la rândul lor o influență pozitiva de 158 milioane de lei lei ca urmare a reluării la venituri a provizionului constituit pentru deprecierea participației Transgaz la capitalul social al Nabucco Gas Pipeline International GmbH, în valoare de 138.544.435 lei. în luna septembrie 2017, s-a obținut decizia Tribunalului Comercial Viena prin care societatea Nabucco Gas Pipeline International GmbH (“NIC”) a fost radiată, iar societatea a scos la 30 septembrie 2017 din evidențele sale contabile activul în valoare de 138,5 milioane lei, concomitent cu reluarea la venituri a provizionului constituit în anii precedenți pentru aceeași valoare.

Drept urmare, au scăzut și cheltuielile financiare cu aceeași sumă, pe seama eliminării din evidențele contabile, la 30 septembrie 2017, a participației Transgaz la capitalul social al societății Nabucco Gas Pipeline International GmbH (“NIC”).

Cheltuielile de exploatare înainte de activitatea de echilibrare și de activitatea de construcții au scăzut cu 5% față de anul 2016, nivelul acestora fiind cu 54 milioane de lei mii lei mai redus. Au scăzut și veniturile din exploatare, însă numai cu 4%.

Veniturile din activitatea de echilibrare ale Transgaz au înregistrat o creștere de 71 milioane lei, ca urmare a cantității mai mari cu 761.271 MWh tranzacționată (cu influență favorabilă de 59 milioane lei), dar și a prețului de tranzacționare mai mare cu 8,29 lei/MWh (cu o influență pozitivă de 12,5 milioane de lei).

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz
rezultate
profit