Electroargeș propune un dividend al cărui randament este 15% și cresc în limita plafonului maximal admis de sistemul Bursei

Electroargeș propune un dividend al cărui randament este 15% și cresc în limita plafonului maximal admis de sistemul Bursei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 mar 2016

Compania Electroargeș Curtea de Argeș a propus distribuirea unui dividend brut de 0,095 lei/acțiune, care la prețul de ieri oferă un randament titlurilor de peste 15%. Încă din prima oră de tranzacționare acțiunile companiei au urcat cu 15%, unde au rămas fără ofertă. Distribuirea dividendelor se va face după punerea în aplicare a două sentințe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Electroargeș Curtea de Argeș (ELGS) ar urma să distribuie în acest an dividende în valoare de 6,62 milioane lei, conform propunerii Consiliului de Adminsitrație din convocatorul pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 21-22 aprilie.

Urmând a fi distribuit după aplicarea a două sentințe ale Tribunalului Specializat Argeș devenite irevocabile, dividendul brut este de 0,095 lei/acțiune ceea ce calculat în valoare netă și raportat la prețul de piață de al închiderii de ședinței de tranzacționare de ieri de la Bursa de Valori București de 0,58 lei/acțiune s-ar traduce printr-un randament oferit acționarilor de 15,56%.

Acesta este contextul în care titlurile companiei având ca obiect de activitate fabricarea de materiale electrocasnice au urcat încă din primele minute de tranzacționare la prețul de 0,666 lei/acțiune, cu 14,83%, în limita plafonului maximal de 15% admis de sistemul operatorului de piață BVB. S-au schimbat în prima oră de tranzacționare cu puțin peste 126.000 de titluri, echivalentul a puțin sub 80.000 de lei, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest, acesta fiind al treilea cel mai ridicat volum din ultima jumătate de an.

Acțiunea a rămas fără ofertă, însă în cerere la prețul de 0,666 lei/acțiune încă se mai realizează tranzacții. Chiar și la acest preț - care conferă companiei o capitalizare de 53,84 milioane lei (12,04 milioane euro) - randamentul dividendului ar fi de 13,67%.

Conform convocatorului o altă sumă de 500.000 de euro urmează să meargă către administratorii societății. Acționar semnificativ al Electroargeș, cu peste 29% din titluri este firma Bran Oil care era controlată de omul de afaceri Cătălin Chelu, decedat la sfârșitul anului 2014 și a cărui avere face obiectul unei dispute între moștenitorii acestuia.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
electroarges
dividend
bursa
bvb
catalin chelu
randament