EXCLUSIV Acțiunile Digi puse în vânzare s-au concentrat în mâinile câtorva instituționali, dintre care cel mai important este BERD

EXCLUSIV Acțiunile Digi puse în vânzare s-au concentrat în mâinile câtorva instituționali, dintre care cel mai important este BERD

Sursa foto: dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 mai 2017

Pe tranșa investitorilor instituționali ai ofertei Digi Communications, pachete consistente de acțiuni au fost vândute doar către câteva entități, spun surse din zona celor care au realizat plasamente pe acest segment. Cel mai important cumpărător a fost Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Digi Communications (DIGI) urmează să intre mâine la tranzacționare după ce oferta publică de vânzare s-a încheiat cu succes la prețul de 40 lei/acțiune format pe tranșa instituționalilor. Persoane active pe acest segment au declarat pentru Profit.ro că achiziția pachetelor a fost foarte concentrată.

Astfel, primii 10 investitori dețin aproximativ 70% din titlurile vândute pe această tranșă, cel mai mare număr de acțiuni, după secvența subscrierilor, fiind aparent Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Tranșa investitorilor instituționali nu a fost vizibilă pe parcursul derulării operațiunii de piață. Coordonatorii Globali Comuni au ținut „book”-ul departe de ochii întregii piețe. Nici după închiderea acestuia nu s-au furnizat date despre nivelul de subscriere sau ratele de alocare.

Un fleac: retailul a fost ciuruit. Micii investitori reclamă abuz de subscrieri „cu pixul” în oferta Digi CITEȘTE ȘI Un fleac: retailul a fost ciuruit. Micii investitori reclamă abuz de subscrieri „cu pixul” în oferta Digi

Transparentă a fost tranșa investitorilor individuali unde în sistemul Bursei s-au cumulat ordine pentru achiziția unui număr de 74,97 milioane acțiuni, plasamentele ridicându-se la valoarea de 4,20 miliarde lei (923,09 milioane lei), în condițiile în care prospectul predevea că acestea se fac la prețul maxim al ofertei de 56 lei/acțiune. Tranzacția va fi, însă, la prețurile de 37,2 lei/acțiune și 38,8 lei/acțiune, aferente discount-urilor de 7% și, respectiv 3% prevăzute pentru retail în prospectul de ofertă.

Interesul sporit al investitorilor individuali a determinat consorțiul de intermediere să redirecționeze un număr de 1,09 milioane acțiuni de pe tranșa instituționalilor către tranța de retail. Este de urmărit în ce măsură raportul dintre retail și instituționali și concentrarea pachetelor de pe tranșa mare vor determina în primele zile de tranzacționare un rulaj mai mare sau mai mic pe acțiunile primei companii din sectorul telecom listată la BVB.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi communications
bvb
bursa
berd