Fondul Proprietatea inițiază ofertă publică de răscumpărare

Fondul Proprietatea inițiază ofertă publică de răscumpărare
scris 24 iun 2019

Fondul Proprietatea a depus spre avizare la supraveghetorul pieței un prospect de ofertă publică pentru răscumpărarea acțiunilor proprii.

O nouă ofertă publică de răscumpărare pe bursă, pregătită chiar de emitentul care a adus acest tip de operațiuni pe piața românească de capital. Compania financiară americană Franklin Templeton, în calitate de administrator unic al Fondului Proprietatea (FP), a notificat astăzi Bursa că a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), spre avizare, un prospect pentru derularea unei oferte publice de răscumpărare ale titlurilor proprii în baza programelor de buy-back aprobat de acționari.

Detaliile operațiunii de piață vor fi aflate de piață după aprobarea supraveghetorului pieței.

În acest an au derulat, derulează sau au aprobate de acționari programe de răscumpărări mai multe companii listate la Bursa de Valori București, precum AAGES Târgu Mureș (AAG), Impact Developer & Contractor (IMP), Prodplast București (PPL), Purcari Wineries (WINE), Artego Târgu-Jiu (ARTE) și toate SIF-urile.

Acțiunile Fondul Proprietatea au escaladat noi maxime în această primăvară și au depășit pragul psihologic de 1 leu/acțiune pentru prima dată de la listarea acestui emitent în 2011. La ultimul preț de închidere de 1,0550 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a Fondului se ridică la 9,60 miliarde lei (2,03 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa
asf
rascumparari