Fondul Proprietatea readuce lichiditatea la BVB

Fondul Proprietatea readuce lichiditatea la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 iul 2016

Astăzi, rulajul din piața de acțiuni a Bursei de Valori București a fost de 39,15 milioane lei, una dintre cele mai ridicate valori de la începutul verii. Acesta a fost concentrat pe titlurile Fondului Proprietatea, volumele pe acest emitent, de aproape 17 milioane de lei, reprezentând 43% din activitatea de tranzacționare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aproape nimic la nivelul indicilor de astăzi la Bursa de Valori București. Indicele BET al celor mai tranzacționate titluri a urcat nesemnificativ, cu 0,04%, până la nivelul de 6.580,40 puncte, în timp ce indicele compozit BET Plus a avut o dinamică asemănătoare, respectiv +0,05%. O evoluție dezamăgitoare pentru o zi în care indicele german DAX a urcat cu 1,39%.

Mult mai interesantă a fost astăzi sesiunea de la BVB prin prisma volumelor, aceasta depășind cu puțin 9 milioane euro pe cele 7 segmente de piață. Sectorul financiar a concentrat cea mai mare parte a rulajelor, primele 4 cele mai tranzacționate titluri fiind ale fondurilor închise și băncilor.

Fură investitorii startul în așteptarea ofertei de răscumpărare de la Fondul Proprietatea? Aparent, da. Astăzi, volumele au fost cele mai mari din ultimele 3 săptămâni, respectiv 16,96 de milioane de lei, într-o sesiune în care cotația a urcat cu 1,84%, până la prețul de 0,775 lei/acțiune. Aceasta a influențat favorabil indicele financiar BET-FI, care s-a apreciat cu 0,36%, până la nivelul de 27.517,29 puncte.

Fondul Proprietatea reia procesul pentru derularea unei oferte publice de accelerare a programului de răscumpărări CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea reia procesul pentru derularea unei oferte publice de accelerare a programului de răscumpărări

Avansul indicelui ar fi fost încă și mai ridicat, fără coborârea cu 0,65% a titlurilor SIF Oltenia (SIF5) pe al 3-lea rulaj al zilei, de 3,96 milioane lei, după ce și în sesiunea de ieri pe acest emitent am consemnat schimburi de 3,67 milioane lei. Prețul de închidere. de 1,52 lei/acțiune. este cu aproape 4% peste reperul de 1,462 lei/acțiune din 24 iunie. când aceste titluri s-au înscris pe o traiectorie ascendentă acompaniată de volume, dar deja cu 9,84% sub maximul local de 1,686 lei/acțiune înregistrat în ședința de luni.

Dintre SIF-uri, un volum mai bun, de 1,31 milioane lei, a mai avut SIF Moldova (SIF2), societate ale cărei titluri au staționat pe referința sesiunii precedente de 0,75 lei/acțiune.

Pe locul 2 în topul tranzacțiilor, cu transferuri însumând 6,60 milioane lei, s-au situat titlurile Băncii Transilvania (TLV) care s-au depreciat cu 0,71%, până la prețul de 2,095 lei/acțiune. Tot în zona bancară, astăzi am mai consemnat schimburi de 3,31 milioane lei pe acțiunile grupului Erste, listate secundar la BVB, care s-au apreciat cu 11,90%.

Emitentul ne-financiar cu cele mai bune volume, echivalentul a 3,09 milioane lei, a fost Romgaz Mediaș (SNG). care a avut prima corecție importantă în impulsul de revenire din ultimele 10 zile. Titlurile s-au depreciat cu 1,56%, până la prețul de 22,05 lei/acțiune. Este un declin care a tras în jos indicele energetic BET-NG, astăzi cu închidere negativă, de -0,18%.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa. sif oltenia
banca transilvania
romgaz
erste
sif moldova