Fondurile de pensii NN au nevoie de instrumente în care să investească de 1 miliard de euro în 9 ani

Fondurile de pensii NN au nevoie de instrumente în care să investească de 1 miliard de euro în 9 ani
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 feb 2017

Adrian Tănase, administratorul fondurilor de pensii NN spune că este nevoie de noi listări pentru ca societatea să aibă debușee de investiții. Managerul vrea companii noi și cuantifică debușeele la 1 miliard de euro pentru următorii 9 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondurile de pensii au nevoie de noi acțiuni la bursă pentru a plasa banii cu care oamenii cotizează în vederea asigurării pensionării lor, spune Adrian Tănase, CIO la NN Pensii. Compania este activă în piață de 10 ani, iar de 9 ani și-a început demersul de investiții. Pentru următorii 9 ani, însă, ar avea nevoie de existența la bursă a unor acțiuni în valoare de 1 miliard de euro ca debușeu pentru sumele administrate.

În primul rând, este nevoie de noi companii, a afirmat Tănase, indicând astfel că nu se gândește numai la majorarea free-float-ului la companiile listate.

Capitalizarea bursieră a companiilor românești listate pe piața reglementată era, la nivelul lunii ianuarie, de 81,10 miliarde lei (18,01 miliarde euro), cu o rată a lichidității de 10,49%, potrivit ultimului raport al Bursei de Valori București publicat ieri.

viewscnt
Afla mai multe despre
nn
adrian tanase
fonduri de pensii
bvb
bursa