Frații Pavăl de la Dedeman au primit avizul Concurenței pentru a prelua Cemacon

Frații Pavăl de la Dedeman au primit avizul Concurenței pentru a prelua Cemacon
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 23 iul 2018

Retailerul de materiale de construcții și amenajări interioare Dedeman, deținut de frații Pavăl, a primit acordul Consiliului Concurenței pentru a prelua producătorul de materiale de construcții Cemacon Zalău (CEON), operațiune lansată la începutul acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Frații Adrian și Dragoș Pavăl obținuseră pachetul de control de peste 50% din acțiunile Cemacon Zalău, în urma ofertei publice obligatorii de preluare derulată în perioada 22 februarie – 14 martie.

A fost o ofertă anunțată din decembrie, în condițiile în care Dedeman și frații Pavăl ajunseseră la o deținere de 44,8% din acțiunile Cemacon, peste pragul de 33% de la care legislația spune că trebuie lansată o ofertă publică.

La începutul acestui an, și PIF Industrial, companie controlată de frații Dragoș și Adrian Pavăl, a lansat oferta publică de preluare obligatorie la producătorul de materiale de construcții Cemacon Zalău, la un preț de 0,5500 lei/acțiune, semnificativ sub cel din piața secundară, infirmând așteptările ridicate ale investitorilor față de această operațiune de piață. La prețul ofertei de atunci, valoare de piață a Cemacon este de 62,69 milioane lei (13,45 milioane euro).

PIF Industrial a achiziționat 5,6% din titlurile companiei, pentru care a plătit 3,51 milioane lei. Societatea care a inițiat operațiunea de piață a ajuns să controleze, împreună cu Dedeman, peste 50% din titlurile prducătorului de cărămidă.

Banca Transilvania poate scoate din bilanț cash peste 100 milioane lei pentru oferta de preluare a pachetelor minoritare de la Victoriabank din Republica Moldova CITEȘTE ȘI Banca Transilvania poate scoate din bilanț cash peste 100 milioane lei pentru oferta de preluare a pachetelor minoritare de la Victoriabank din Republica Moldova

Prețul nu a fost sub nivelurile la care Dedeman și frații Pavăl au achiziționat celelalte pachete. Spre exemplu, PIF Industrial, compania care lansează oferta, a intrat în acționariat în mai 2017, cumpărând un pachet de 3,71% din titlurile Cemacon într-o perioadă în care prețul de piață era în zona de 0,4000 lei/acțiune.

Afacerile Cemacon au crescut cu 8% anul trecut, de la aproape 87 milioane de lei la peste 94 milioane de lei, iar câștigul net a urcat cu 58%, până la 13,2 milioane de lei.

La finele lunii decembrie, activele totale însumau 181,35 milioane de lei, cu 7% peste valoarea consemnată în decembrie 2016. datoriile totale au scăzut în intervalul menționat cu 2%, până la 72,12 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
dragos paval
dedeman
cemacon
erste
florin pogonaru
oferta de preluare
bvb
bursa
citr