Frații Pavăl de la Dedeman își ridică participația la Cemacon

Frații Pavăl de la Dedeman își ridică participația la Cemacon
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2018

Retailerul de materiale de construcții și amenajări interioare Dedeman, deținut de frații Pavăl, și-a ridicat la 59,4% participația la producătorul de materiale de construcții Cemacon Zalău (CEON), după ce în vară a primit acordul Consiliului Concurenței pentru a prelua compania, operațiune lansată la începutul acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Frații Adrian și Dragoș Pavăl obținuseră pachetul de control de peste 50% din acțiunile Cemacon Zalău, în urma ofertei publice obligatorii de preluare derulată în perioada 22 februarie – 14 martie.

A fost o ofertă anunțată din decembrie, în condițiile în care Dedeman și frații Pavăl ajunseseră la o deținere de 44,8% din acțiunile Cemacon, peste pragul de 33% de la care legislația spune că trebuie lansată o ofertă publică.

La începutul acestui an, și PIF Industrial, companie controlată de frații Dragoș și Adrian Pavăl, a lansat oferta publică de preluare obligatorie la producătorul de materiale de construcții Cemacon Zalău, la un preț de 0,5500 lei/acțiune, semnificativ sub cel din piața secundară, infirmând așteptările ridicate ale investitorilor față de această operațiune de piață. La prețul ofertei de atunci, valoare de piață a Cemacon este de 62,69 milioane lei (13,45 milioane euro).

PIF Industrial a achiziționat 5,6% din titlurile companiei, pentru care a plătit 3,51 milioane lei. Societatea care a inițiat operațiunea de piață a ajuns să controleze, împreună cu Dedeman, peste 50% din titlurile prducătorului de cărămidă.

Banca Transilvania poate scoate din bilanț cash peste 100 milioane lei pentru oferta de preluare a pachetelor minoritare de la Victoriabank din Republica Moldova CITEȘTE ȘI Banca Transilvania poate scoate din bilanț cash peste 100 milioane lei pentru oferta de preluare a pachetelor minoritare de la Victoriabank din Republica Moldova

Prețul nu a fost sub nivelurile la care Dedeman și frații Pavăl au achiziționat celelalte pachete. Spre exemplu, PIF Industrial, compania care lansează oferta, a intrat în acționariat în mai 2017, cumpărând un pachet de 3,71% din titlurile Cemacon într-o perioadă în care prețul de piață era în zona de 0,4000 lei/acțiune.

Afacerile Cemacon au crescut cu 8% anul trecut, de la aproape 87 milioane de lei la peste 94 milioane de lei, iar câștigul net a urcat cu 58%, până la 13,2 milioane de lei.

La finele lunii decembrie, activele totale însumau 181,35 milioane de lei, cu 7% peste valoarea consemnată în decembrie 2016. datoriile totale au scăzut în intervalul menționat cu 2%, până la 72,12 milioane de lei.

Dedeman este liderul detașat al pieței de bricolaj autohtone și cea mai mare afacere dezvoltată de antreprenori români.

viewscnt
Afla mai multe despre
dragos paval
dedeman
cemacon
erste
florin pogonaru
oferta de preluare
bvb
bursa
citr