GRAFIC Bursa de la București câștigă 2 procente și revine într-o zonă de echilibru

GRAFIC Bursa de la București câștigă 2 procente și revine într-o zonă de echilibru

Sursa foto: Supertrooper | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 mar 2022

Pe un elan susținut de acțiunile Băncii Transilvania, indicele pricnipal de la BVB revine în zona unui reper tehnic important.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La New York Stock Exchange indicele S&P500 testează din nou zona minimelor locale după un puseu  de vânzare ce marchează începutul de săptămână. La Bursa de Valori București am consemnat o decuplare și impulsul de revenire pe care piața s-a înscris încă de marțea trecută și-a păstrat suflul pentru
o nouă sesiune cu aprecieri consistente.

Informațiile conturate după întâlnirea de vineri între președintele Klaus Iohannis și vicepreședintele SUA Kamala Harris potrivit cărora România nu va avea niciun fel de implicare militară în conflictul din Ucraina au fost de natură să detensioneze climatul dintr-o piață unde teama ca România să nu devină terță țară implicată era important și Profit.ro poate semnala chiar un caz al unui investitor care avea bagajul pregătit pentru a pleca din țară spre a scăpa de încorporare.

Alro încearcă să taie din legăturile directe rusești și retrage 3 membri din board. Acțiunile companiei sunt la jumătate față de valorile de la finalul anului trecut. Ce șoc suferă fondatorii Dedeman CITEȘTE ȘI Alro încearcă să taie din legăturile directe rusești și retrage 3 membri din board. Acțiunile companiei sunt la jumătate față de valorile de la finalul anului trecut. Ce șoc suferă fondatorii Dedeman

Impulsul de revenire a fost consistent, chiar dacă rulajul de 46,52 milioane lei (9,40 milioane euro), mai mic de jumătate față de media ultimelor săptămâni nu trădează neapărat un apetit ridicat la cumpărare. Cele mai tranzacționate acțiuni au fost, însă, și cele care au susținut elanul pieței: +3,93%, până la prețul de 2,5100 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au cumulat schimburi de 9,35 milioane lei, +5,45%, până la prețul de 23,20 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M) ce au întrunit o activitate de 5,68 milioane lei și +2,02%, până la prețul de 0,4545 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) ce au adunat volume echivalente cu 4,29 milioane lei.

Sunt mișcîări care au contribuit decisiv la aprecierea robustă a indicilor: +2,09% pentru indicele compozit BET-XT, +1,84% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 49.073,41 puncte, +1,72% pentru indicele energetic BET-NG și +2,11% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.330,48 puncte s-a întors din nou în zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, așa cum se vede pe graficul atașat.

GRAFIC Bursa de la București câștigă 2 procente și revine într-o zonă de echilibru

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au pierdut 0,59%, până la prețul de 16,76 lei/acțiune, pe transferuri de 3,91 milioane lei. Titlurile One United Properties (ONE) au avut un salt de 4,00%, până la prețul de 1,3520 lei/acțiune, pe tranzacții de 3,28 milioane lei și titlurile Nuclearelectrica (SNN) au urcat cu 1,67%, până la prețul de 42,60 lei/acțiune, pe un rulaj de 2,89 milioane lei.

Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de 4 emitenți, toți cu închideri pozitive: +1,15%, până la prețul de 1,9300 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), +3,90% pentru titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS), +1,25%, până la prețul de 2,0250 lei/acțiune, pentru titlurile SIF Oltenia (SIF5), și +5,24%, până la prețul de 0,8630 lei/acțiune, pentru titlurile TeraPlast Bistrița (TRP).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
nuclearelectrica
medlife