GRAFIC Etapa raportărilor semestriale se încheie la BVB. Corecțiile, nu

GRAFIC Etapa raportărilor semestriale se încheie la BVB. Corecțiile, nu

Sursa foto: Newlight / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 aug 2019

Indicii principali de la Bursa de Valori București au pierdut o cincime de procent, într-o sesiune cu închideri divergente la nivelul celor mai tranzacționate acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ultima ședință a unei săptămâni de tranzacționare de la BVB scurtată de o zi de vacanță legală și marcată de cea pentru publicarea rezultatelor la 6 luni ale companiilor listate a fost una negativă, în continuarea unui parcurs corectiv început încă din prima zi a acestei luni. Este un recul care vine pe volume în scădere. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 28,30 milioane lei (5,98 milioane euro).

Indicele compozit BET Plus a pierdut 0,20%, iar indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,19%, până la nivelul de 9.035,27 puncte. Sub aspect tehnic, indicele acțiunilor lichide românești a intrat într-o „capcană” formată din mediile mobile de viteză în proporții Fibonacci, respectiv media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21) și media mobilă exponențială de 55 de zile (EMA55), iar scenariul cel mai probabil în acest caz, conform teoriei, îl reprezintă o etapă de oscilații neconcludente.

GRAFIC Etapa raportărilor semestriale se încheie la BVB. Corecțiile, nu

De altfel, și astăzi piața a dat mesaje confuze. În top 10 tranzacționare, 5 titluri au închis „pe roșu”, iar altele 5 sub nivelurile de referință ale sesiunii precedente. Evoluții divergente au avut și acțiunile care au atras cea mai importantă activitate. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au suferit un recul de 0,43%, până la prețul de 2,3200 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 14,53 milioane lei, iar titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au apreciat cu 0,45%, până la prețul de 1,1050 lei/acțiune pe volume echivalente cu 3,41 milioane lei.

Într-o zi de oscilații puternice în piețele financiare internaționale, bursa românească s-a corelat mai degrabă celor din regiune care au avut corecții și evoluții divergente, decât piețelor mature din Europa care au închis în creștere, așa cum o arată tabloul Bloomberg: +1,41% indicele Euro Stoxx 50, +0,71% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +1,22% pentru indicele CAC40 de la Paris, +1,31% pentru indicele DAX30 de la Frankfurt, -0,69% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, -0,03% pentru indicele BUX de la Budapesta și +0,13% pentru indicele PX de la Praga.

AAGES își reduce veniturile cu o treime și trece pe pierdere la S1. Compania promite refacerea bilanțului odată cu livrările din a 2-a parte a anului CITEȘTE ȘI AAGES își reduce veniturile cu o treime și trece pe pierdere la S1. Compania promite refacerea bilanțului odată cu livrările din a 2-a parte a anului

La București, mișcări de sens contrar au avut și titluri de regulă preferate de investitorii instituționali nerezidenți care vor să ia expunere pe România. Titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), s-au apreciat cu 0,15%, până la prețul de 13,32 lei/acțiune, pe fondul transferuri de de 2,41 milioane lei, iar titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 0,86%, până la prețul de 0,4015 lei/acțiune, pe tranzacții marginal peste 1 milion de lei.

La același capitol de energie, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au coborât cu 1,01%, până la prețul de 11,80 lei/acțiune, pe al 3-lea rulaj al zilei, de 1,13 milioane lei, iar titlurile Electrica (EL) au câștigat 1,80%, până la prețul de 11,30 lei/acțiune, pe volume echivalente cu aproape 988.000 de lei. Din evoluțiile de sens contrar, indicele energetic BET-NG a avut un declin de 0,20% în linie cu media pieței. Prin contrast, indicele financiar BET-FI a subperformat acesteia, cu o depreciere de 0,49%, până la nivelul de 40.121,16 puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
electrica