Greu fără buton american pe bursa românească

Greu fără buton american pe bursa românească

Sursa foto: Josepalbert13 / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 ian 2021

Într-o zi în care la New York Stock Exchange a fost suspendată activitatea de tranzacționare cu ocazia unei sărbători naționale, la BVB activitatea a suferit, de asemenea, un reflux puternic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începutul anului 2021 a găsit indicii principali ai Bursei de Valori București pe un elan care i-a adus la noi maxime ale ultimilor 13 ani, însă piața a luat o pauză. În prima sesiune de tranzacționare a acestei săptămâni, ordinele de cumpărare au fost limitate pentru a mai putea împinge mai departe cotațiile și tendința a fost de retragere.

Contextul internațional a fost cel care a fost precumpănitor, în condițiile în care piețele europene au ezitat, de asemenea, să ia o direcție puternică într-o zi de sărbătoare națională în SUA. De comemorarea lui Martin Luther King, bursa de la New York a fost închisă.

Acțiunile Twitter au scăzut cu 12% după blocarea lui Trump. Platforma a piedut 5 miliarde de dolari din valoarea de piață CITEȘTE ȘI Acțiunile Twitter au scăzut cu 12% după blocarea lui Trump. Platforma a piedut 5 miliarde de dolari din valoarea de piață

La BVB, în condițiile unei prezențe slabe a investitorilor instituționali nerezidenți, rulajul pieței de acțiuni a fost numai 24,47 milioane lei (5,02 milioane euro), iar relevanța tranzacțiilor a scăzut și pe segmentul obligatar.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au suferit un recul de 1,00%, până la prețul de 1,4850 lei/acțiune, pe transferuri de 3,82 milioane lei. Emitentul a notificat astăzi piața că săptămâna trecută a achiziționat din piață un număr de 9,08 milioane acțiuni proprii, pentru care a plătit suma de 13,66 milioane lei, în cadrul programului de răscumpărare aprobat de acționari. Fondul are aparent în pregătire o nouă vânzare majoră după ce a comunicat către bursă că o serie de investitori persoane inițiate au interdicție până pe data de 22 februarie dea mai efectua schimburi cu acțiunile FP și instrumente financiare legate de acestea.

Bogdan Drăgoi este reconfirmat președinte al SIF Banat Crișana cu 97% din voturile acționarilor CITEȘTE ȘI Bogdan Drăgoi este reconfirmat președinte al SIF Banat Crișana cu 97% din voturile acționarilor

Tendința a fost corectivă și în ansamblul pieței. Astfel, indicele compozit BET Plus a pierdut 0,25% și indicele reprezentativ BET a coborât cu 0,26%, până la nivelul de 10.183,99 puncte.Tabloul tehnic major nu a fost influențat de nimic, indicele celor mai tranzacționate acțiuni românești fiind pe un impuls de creștere care pate fi continuat prin atacarea maximelor istorice din anul 2007.

Greu fără buton american pe bursa românească

Indicii sectoriali au avut evoluții divergente, respectiv un avans de 0,20% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 44.202,68 puncte, și indicele energetic BET-NG a suferit un recul de 0,53%. Ultimul a fost tras în jos de corecția de 1,02%, până la prețul de 0,3885 lei/acțiune, a titlurilor OMV Petrom (SNP) care au adunat volume echivalente cu 1,96 milioane lei. Pe același segment energetic s-a consumat și singura tranzacție de tip deal a zilei, de 2,42 milioane lei, pe titlurile Transgaz Mediaș (TGN).

Pe o activitate de 2,30 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au urcat cu 0,22%, până la prețul de 2,2900 lei/acțiune care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 13,14 miliarde lei (2,69 miliarde euro). La același capitol bancar, titlurile grupului austriac Erste (EBS), listate secundar la BVB, au crescut cu 2,20%, pe transferuri de 1,04 milion de lei. Reperul unui rulaj de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Electrica (EL) ce au suferit un declin de 1,15%, până la prețul de 12,90 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
transgaz
electrica