Grupul Țiriac anunță că a cumpărat 5% din Hidroelectrica în oferta publică

Grupul Țiriac anunță că a cumpărat 5% din Hidroelectrica în oferta publică
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2023

Grupul Grupul Țiriac a cumpărat, direct și indirect,  5% din Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România și proaspăt listată triumfal la Bursa de Valori București, în oferta publică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Este o investiție pe termen lung, a declarat fiul lui Ion Țiriac, adăugând că Hidroelectrica poate fi considerată ”perla României”.

Banii rezultați din vânzarea Hidroelectrica vin repede pentru acționarii Fondului Proprietatea CITEȘTE ȘI Banii rezultați din vânzarea Hidroelectrica vin repede pentru acționarii Fondului Proprietatea

Ion Țiriac Jr. mai spune că acest plasament este unul pasiv care va avea ca rezultat 10-12% pe an dividende la euro, plus creșterea naturală a activului.

"Fundația Țiriac și afiliații direcți caută mereu cele mai bune oportunități cu cel mai bun randament și, totodată, investiții de viitor care asigură și o schimbare pozitivă în lume, așa cum facem și la donații. «Foarte mare» este relativ. Da, probabil suntem grupul care, deocamdată, deține peste 5% din acțiuni dacă consolidăm direct și indirect, însă este o investiție pe termen lung pentru noi și sper să fie doar un început. Este perla României. Greu, dacă nu imposibil, să găsești ceva mai bun în Europa în acest moment", a spus Ion Țiriac Jr. la Aleph News.

Hidroelectrica a intrat în această săptămână în ringul Bursei de Valori București când a cumulat tranzacții de 759,71 milioane lei (153,56 milioane euro) la prețul de 110,00 lei/acțiune, cu 5,77% peste cel al ofertei publice primare.

viewscnt
Afla mai multe despre
grupul țiriac
hidroelectrica