Idea Bank, atentă la investitorii de pe bursă, unde are listate obligațiuni

Idea Bank, atentă la investitorii de pe bursă, unde are listate obligațiuni
scris 20 nov 2019

Idea Bank se alătură ca membru al Asociației pentru Relația cu Investitorii la Bursă din România, urmărind cele mai bune practici în raportul cu investitorii de la BVB și respectarea unor standarde înalte de guvernanță corporativă. La începutul anului, societatea lista la BVB emisiunea sa de obligațiuni subordonate în valoare de 5 milioane de euro.

Idea Bank a devenit membru al unei asociații de profil în efortul de a contribui la dezvoltarea pieței de capital locale și a unei cât mai bune comunicări cu investitorii. Asociația pentru Relația cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) a anunțat că instituția de credit cu capital polonez s-a alăturat organizației neguvernamentale și non-profit care a fost înființată la sfârșitul anului trecut cu scopul de a oferi actualilor și potențialilor emitenți o platformă de dezvoltare a profesioniștilor din domeniul relației cu investitorii și de a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și guvernanță corporativă.

“Calitatea de membru asociat ARIR confirmă dorința Idea Bank de a-și îmbunătăți modul de a comunica cu obligatarii, de a crește calitatea standardelor de guvernanță corporativă și a colabora cu companiile listate”, spune Mioara Popescu, președinte executiv al instituției de credit.

Mesaj de la BVB: directorul Adrian Tănase - bursa nu trebuie să fie un experiment, ci chiar principala destinație a economiilor românilor. Cum să investești la bursă ca om de rând CITEȘTE ȘI Mesaj de la BVB: directorul Adrian Tănase - bursa nu trebuie să fie un experiment, ci chiar principala destinație a economiilor românilor. Cum să investești la bursă ca om de rând

În ultimele luni s-au alăturat Asociației Purcari Wineries (WINE), Electrica (EL), OMV Petrom (SNP) și Antibiotice Iași (ATB). Societățile fondatoare ale Asociației de profil ARIR sunt Bursa de Valori București (BVB), Alro Slatina (ALR), Franklin Templeton Management – Sucursala București, Electromagnetica (ELMA), Hidroelectrica, Nuclearelectrica (SNN), Teraplast (TRP) și Transelectrica (TEL).

Idea a Bank a listat la sfârșitul lunii februarie a acestui an o emisiune de obligațiuni (IDB24E), în valoare de 5 milioane euro, denominată în moneda Uniunii Europene și scadente în anul 2024. Titlurile obligatare negarantate și subordonate, asimilate astfel capitalului de rang 2, au fost plasate încă din luna decembrie a anului trecut la o dobândă fixă, de 8,5%.

Repornită cu capital polonez, după achiziția celei de-a 36-a bănci din sistem, cu 0,12% cotă de piață, Idea Bank a început să opereze din 2015 sub acest nume, iar din anul 2017 a trecut pe profit. În cadrul unui proces pe care Mioara Popescu l-a calificat drept "creștere organică sănătoasă" la Forumul Investitorilor Individuali de săptămâna trecută, instituția de credit a ajuns la active totale de 2,24 miliarde lei, respectiv pe locul 20 în sistemul bancar românesc, având o cotă de piață de 0,49%. În efortul de a atrage depozite, care la S1 se ridicau la 1,9 miliarde lei, Idea Bank a lansat conceptul WebDepo, prin care depozite bancare pot fi deschise online, numai prin câteva click-uri.

Idea Bank, atentă la investitorii de pe bursă, unde are listate obligațiuni

“Suntem bucuroși să urăm bun venit Idea Bank, prima bancă din comunitatea noastră”, spune Daniela Șerban, președinte al Asociației. “Relația cu obligatarii este o altă direcție de acțiune pe care o vom dezvolta în perioada următoare și este esențială pentru dezvoltarea sustenabilă a pieței, mai ales în contextul promovării la statutul de Piață Emergentă”, a mai spus Șerbancare în trecut a ocupat poziții executive în cadrul Bursei de Valori București. ARIR va derula proiectul Vektor, care va evalua stadiul de aplicare a regulilor de guvernanță corporativă în rândul companiilor listate, inclusiv standardele în relația cu investitorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
idea bank
omv petrom
electrica
purcari
arir
daniela serban
fondul proprietatea
bvb
bursa