Înainte de venirea pe bursă, Elvila a semnat cu Raiffeisen o linie de credit de până la 2,5 milioane euro, obligându-se să nu-și schimbe semnificativ acționariatul

Înainte de venirea pe bursă, Elvila a semnat cu Raiffeisen o linie de credit de până la 2,5 milioane euro, obligându-se să nu-și schimbe semnificativ acționariatul
scris 13 dec 2017

Producătorul de mobilă Elvila, care va intra la bursă, cum a anunțat anterior Profit.ro, a decis să contracteze o linie de credit de până la 2,5 milioane euro de la Raiffeisen, una dintre obligațiile pe care și le-a asumat fiind că nu își va schimba structura de acționariat într-o manieră de natură să afecteze controlul direct sau indirect asupra companiei, fără acordul prealabil al băncii. Profit.ro a anunțat în urmă cu două luni că Elvila și-a pregătit un plafon de până la 4,5 milioane euro credite care să fie contractate de la bănci în perioada următoare, pe termen scurt, mediu sau lung.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acționarii producătorului de mobilă Elvila au decis în toamnă listarea companiei pe sistemul alternativ de tranzacționare al Bursei de Valori București, unde ar urma să ajungă până la sfârșitul anului, într-o perioadă în care compania suferă o erodare a marjelor la export, urmare a majorărilor succesive ale salariului minim. Operațiunea a fost anunțată de Profit.ro de luna trecută ca fiind pregătită.

Nu va exista un plasament privat sau ofertă publică, acțiunile emitentului urmând să fie disponibile doar în sistemul de tranzacționare. Transparența mai mare a companiei și deschiderea posibilității ieșirii pentru unii acționari minoritari sunt principalele motivații pentru care compania ajunge pe bursă. În plan nu este o majorare de capital, dar fondatorul Viorel Cataramă nu exclude ca în viitor să folosească mecanismele pieței pentru finanțare.

FOTO Tranzacție cu parfum de 2007. Cocor vinde un spațiu din Piața Unirii cu 23.000 de euro pe metru pătrat CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție cu parfum de 2007. Cocor vinde un spațiu din Piața Unirii cu 23.000 de euro pe metru pătrat

Astăzi, compania este controlată direct tot de Cataramă (cu 65,4% din acțiuni), având printre acționari firma Elvila General Consult (19,4%), Fondul Oamenilor de Afaceri (administrat de Societatea de Administrare a Investițiilor, SAFI, 6,4%) și două persoane fizice. Conform termene.ro, în acționariatul companiei mai sunt SIF Banat-Crișana, Libra Bank, Societe General, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

Cu 25 de magazine la nivel național, din care 14 magazine proprii (în Alexandria, Bacău, Botoșani, Beiuș, Brad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Focșani, Iași, Oradea, Mizil, Ploiești) și 11 magazine în sistem de franciză, și cu 3 fabrici, în Mizil, Băbeni (județul Vâlcea) și Beiuș (județul Bihor), Elvila, cu 810 angajați, a încheiat anul trecut cu afaceri de 52,2 milioane lei și un profit net de circa 1 milion de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
elvila
mobila
viorel catarama
aero
bvb
bursa
listare
asf
ifb finwest