Înainte de venirea pe bursă, Elvila și-a pregătit un plafon de până la 4,5 milioane euro credite bancare

Înainte de venirea pe bursă, Elvila și-a pregătit un plafon de până la 4,5 milioane euro credite bancare
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 27 oct 2017

Producătorul de mobilă Elvila, care va intra la bursă, cum a anunțat anterior Profit.ro, și-a pregătit un plafon de până la 4,5 milioane euro credite care să fie contractate de la bănci în perioada următoare, pe termen scurt, mediu sau lung.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Creditele vor fi garantate cu ipotecă imobiliară asupra sediului.

Acționarii producătorului de mobilă Elvila au decis săptămâna trecută listarea companiei pe sistemul alternativ de tranzacționare al Bursei de Valori București, unde ar urma să ajungă până la sfârșitul anului, într-o perioadă în care compania suferă o erodare a marjelor la export, urmare a majorărilor succesive ale salariului minim. Operațiunea a fost anunțată de Profit.ro de luna trecută ca fiind pregătită.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Nu va exista un plasament privat sau ofertă publică, acțiunile emitentului urmând să fie disponibile doar în sistemul de tranzacționare. Transparența mai mare a companiei și deschiderea posibilității ieșirii pentru unii acționari minoritari sunt principalele motivații pentru care compania ajunge pe bursă. În plan nu este o majorare de capital, dar fondatorul Viorel Cataramă nu exclude ca în viitor să folosească mecanismele pieței pentru finanțare.

FOTO Tranzacție cu parfum de 2007. Cocor vinde un spațiu din Piața Unirii cu 23.000 de euro pe metru pătrat CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție cu parfum de 2007. Cocor vinde un spațiu din Piața Unirii cu 23.000 de euro pe metru pătrat

Astăzi, compania este controlată direct tot de Cataramă (cu 65,4% din acțiuni), având printre acționari firma Elvila General Consult (19,4%), Fondul Oamenilor de Afaceri (administrat de Societatea de Administrare a Investițiilor, SAFI, 6,4%) și două persoane fizice. Conform termene.ro, în acționariatul companiei mai sunt SIF Banat-Crișana, Libra Bank, Societe General, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

Cu 25 de magazine la nivel național, din care 14 magazine proprii (în Alexandria, Bacău, Botoșani, Beiuș, Brad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Focșani, Iași, Oradea, Mizil, Ploiești) și 11 magazine în sistem de franciză, și cu 3 fabrici, în Mizil, Băbeni (județul Vâlcea) și Beiuș (județul Bihor), Elvila, cu 810 angajați, a încheiat anul trecut cu afaceri de 52,2 milioane lei și un profit net de circa 1 milion de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
elvila
mobila
viorel catarama
aero
bvb
bursa
listare
asf
ifb finwest