Indicele paneuropean Stoxx 600, la cel mai redus nivel de închidere din acest an

Indicele paneuropean Stoxx 600, la cel mai redus nivel de închidere din acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2023

Piețele bursiere europene au scăzut vineri, iar indicele paneuropean Stoxx 600 a închis la cel mai redus nivel de închidere din acest an, în timp ce investitorii au analizat comentariile factorilor de decizie monetară din SUA, pe un fond de încredre redus la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Indicele paneuropean Stoxx 600 a scăzut cu 1,3%, la cel mai redus nivel atins din decembrie 2022, înregistrând al patrulea declin consecutiv, potrivit datelor LSEG, relatează News.ro.

Toate sectoarele au avut o evoluție negativă, cel mai mult scăzând acțiunile din minerit, cu 3,35%, și cele tehnologice, cu 2,3%.

Prețul aurului a atins cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni CITEȘTE ȘI Prețul aurului a atins cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni

Indicele german DAX a scăzut cu 1,64%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,52%, iar FTSE 100 al bursei londoneze cu 1,3%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a pierdut 1,4%, în timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid a scăzut cu 1,29%.

Randamentul obligațiunilor guvernamentale pe termen lung din Regatul Unit a atins vineri cel mai ridicat nivel din 1998, potrivit datelor Reuters, reflectând o mișcare ascendentă a randamentelor la nivel global, pe fondul turbulențelor din Orientul Mijlociu și al așteptărilor de menținere a dobânzilor la un nivel ridicat o perioadă lungă de timp.

Randamentul obligațiunilor pe 30 de ani a atins 5,107%, după ce a ajuns până la 5,158% la începutul după-amiezii.

Președintele Rezervei Federale americane, Jerome Powell, a recunoscut semnele recente de încetinire a inflației, dar a declarat joi că banca centrală va fi ”hotărâtă” în angajamentul său față de respectarea țintei sale de inflație, de 2%.

Instagram își cere scuze după ce a etichetat palestinieni drept teroriști CITEȘTE ȘI Instagram își cere scuze după ce a etichetat palestinieni drept teroriști

Powell nu a stabilit o cale de politică monetară specifică, dar nici nu a dat vreo indicație că va avea loc o nouă creștere a ratei dobânzii.

Fed a optat pentru menținerea stabilă a ratelor dobânzilor la ultima sa întâlnire din septembrie, dar a sugerat că va avea loc încă o creștere înainte de sfârșitul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursă
indice
paneuropean
stoxx
scădere