Industria locală a fondurilor mutuale a depășit-o pe cea din Ungaria

Industria locală a fondurilor mutuale a depășit-o pe cea din Ungaria

Dragoș Neacșu, președinte al Asociației Administratorilor de Fonduri din România (AAF)

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 sep 2015

România urcă pentru prima dată pe podiumul Europei Centrale și de Est, din punctul de vedere al activelor fondurilor de investiții, în urma Poloniei și Republicii Cehe, însă înaintea Ungariei, Slovaciei și Sloveniei, spune Dragoș Neacșu, președinte al Asociației Administratorilor de Fonduri (AAF).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După 15 ani, România reușește să surmonteze "sindromul FNI" și să depășească nivelul de 300.000 de contributori, a declarat astăzi, la deschiderea ședinței de tranzacționare de la Bursa de Valori București, Dragoș Neacșu, președintele Asociației Administratorilor de Fonduri din România (AAF). Conform portalului instituției, într-adevăr, numărul celor care au realizat plasamente în fondurile de investiții deschise este de 323.643 persoane. Este vorba despre o refacere a capitalului de încredere a românilor în piața de profil, însă, în opinia lui Neacșu, încă este puțin, pentru că potențialul este de ordinul milioanelor de investitori.

O percepție potrivit căreia segmentul investițiilor este apanajul a 1% celor mai bogați dintre oameni este falsă, iar fondurile mutuale reprezintă cea mai democratică formă de acces la piața de capital. Cum valoarea unitară a celor mai multe dintre unitățile de fond este de 100 de lei sau chiar mai puțin de atât, sunt foarte mulți românii care pot să pună ceva deoparte pentru a realiza astfel de plasamente.

Activele din portofoliile fondurilor de investiții deschise se ridică la 21,39 miliarde lei, potrivit ultimelor date centralizate de Asociație și publicate pe portalul acesteia. Pentru prima dată, România este pe un podium al regiunii, după Polonia și Republica Cehă, însă înaintea unor țări care au fost mult timp în fața noastră, precum Ungaria, Slovacia și Slovenia, a spus Neacșu, care este și CEO la Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri din țară.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
fonduri
dragoș neacșu
bursă