Intrările în Consiliul de Administrație la BVB nu vor mai fi îngrădite

Intrările în Consiliul de Administrație la BVB nu vor mai fi îngrădite
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 oct 2015

Modificarea prin decizie a Consiliului ASF a reglementărilor aferente legii pieței de capital înlătură dispunerile vechi ale supraveghetorului pieței privind incompatibilitățile la accesul în Consiliul de Administrație al Bursei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, miercuri, proiectul de regulament pentru modificarea și completarea Regulamentului Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare nr. 2/2006 privind piețele reglementate și sistemele alternative de tranzacționare și pentru abrogarea unor dispuneri de măsuri ale CNVM, informează un comunicat al Autorității sosit pe adresa redacției. Proiectul de regulament va fi pus în consultare publică, pe site-ul ASF, pentru o perioadă de zece zile.

Documentul nu face precizări suplimentare cu privire la conținutul schimbărilor. Conform precizărilor obținute de Profit.ro de la vicepreeșdintele reglementatorului pieței, Mircea Ursache, este vorba de patru dispuneri ale Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare care au fost anulate, cea mai importantă dintre acestea privind incompatibilitățile la accederea în Consiliul de Administrație al operatorilor de piață. Conform noilor modificări, orice acționar va putea propune pe oricine în CA la Bursa de Valori București. "Este o înlăturare a unei îngrădiri artificiale a unui drept al acționarului", comentează Ursache decizia.

El a completat și care este sensul modificărilor operate: "Pas cu pas, ASF încearcă să nu mai preia dispunerile vechiului CNVM și să se rezume la legea pieței de capital și la regulamentul de aplicare a acesteia."
 

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
bvb
mircea ursache
reglementare