Mandatul directorului general al TeraPlast, prelungit

Mandatul directorului general al TeraPlast, prelungit
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2020

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, i-a prelungit mandatul directorului general, Alexandru Stânean, pentru o perioadă de patru ani, începând cu 2 iulie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, prelungește mandatul directorului general – Alexandru Stânean –pentru o perioadă de patru ani, începând cu 2 iulie 2020. Decizia a fost luată de către Consiliul de Administrație în cadrul ședinței din data de 26 iunie 2020”, arată un comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB), citat de News.ro.

Acțiunile Facebook și Twitter au scăzut cu peste 7% după ce Unilever a suspendat promovarea în SUA pe aceste rețele CITEȘTE ȘI Acțiunile Facebook și Twitter au scăzut cu peste 7% după ce Unilever a suspendat promovarea în SUA pe aceste rețele

Alexandru Stânean face parte din echipa Grupului TeraPlast din 2007, iar de-a lungul timpului a ocupat poziții precum director general adjunct, director de operațiuni sau responsabil de dezvoltarea pe piețele externe.

Totodată, Stânean a făcut parte din echipa responsabilă de IPO-ul companiei în 2008.

În urma deciziei Consiliului de Administrație, Alexandru Stânean începe cel de-al treilea mandat de director general în cadrul Grupului TeraPlast.

”Grupul TeraPlast s-a transformat profund în ultimii doi ani prin investițiile realizate cu ajutor de stat. Wetterbest a deschis o unitate nouă de producție, iar TeraGlass și TeraPlast și-au mărit capacitatea de producție și totodată și-au diversificat portofoliul de produse”, a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Săptămâna de tranzacționare de la BVB se încheie... cu foarte puține tranzacții CITEȘTE ȘI Săptămâna de tranzacționare de la BVB se încheie... cu foarte puține tranzacții

În primul trimestru al anului 2020, TeraPlast a înregistrat cea mai bună evoluție dintre companiile Grupului TeraPlast. Cifra de afaceri a crescut cu 28% an/an, la 88,3 milioane de lei. În aceeași perioadă, compania a generat 72% din EBITDA Grupului TeraPlast și a marcat cea mai bună marjă de profitabilitate, de 14,3%. Pentru primul semestru din 2020, Grupul TeraPlast estimează afaceri de 478 milioane de lei și o EBITDA de 47 milioane de lei. Pentru divizia de mase plastice, din care face parte TeraPlast, cifra de afaceri este estimată la 213 milioane de lei, în creștere cu 18% față de primul semestru din 2019. Totodată, profitabilitatea diviziei de mase plastice este estimată la 27 milioane de lei în primul semestru din 2020, cu 54% mai mult decât în primul semestru din 2019.

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale deconstrucții. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteelRomânia și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling și TeraPlast Ungaria. Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din grup, TeraPlast SA, este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP.

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
director
general
mandat
prelungire