Marc Faber: Analiștii americani dau vina pe China pentru a-și justifica prognozele greșite

Marc Faber: Analiștii americani dau vina pe China pentru a-și justifica prognozele greșite
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 ian 2016

Scăderile de pe Bursa de la New York au cauze care țin de economia americană și sunt în declin, încă dinainte de crahul bursier de la Shanghai, spune investitorul elvețian Marc Faber. "Dau vina pe China pentru declinul acțiunilor supraevaluate din SUA."

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Scăderile din aceste zile din piața bursieră americană nu sunt cauzate de șocul venit din China, ci de performanța slabă a economiei americane, afirmă Marc Faber, autor al newsletter-ului "Gloom, Boom & Doom Report", devenit foarte popular în perioada crizei financiare din 2007-2008 pe care a anticipat-o corect.

Interpretarea declinului cotațiilor la New York drept un rezultat al șocului financar venit din China este forțată de analiștii, strategii și economiștii care au făcut prognoze greșite legate de SUA și încearcă să nu-și asume răspunderea pentru acestea.

Au afirmat că "Statele Unite sunt deasupra tuturor" și acum nu vor să admită că au fost în eroare și că acțiunile erau supraevaluate, a declarat ieri într-o intervenție pentru Yahoo Finance investitorul elvețian rezident în Thailanda.

Argumentul său este acela că scăderile au început în piața americană înaintea celor din China. Dacă marele crah bursier chinez a fost în iunie 2015, maximul pe indicele Dow Jones Average Industrial, al Bursei de la New York, a fost atins cu o lună înainte, iar mare parte din acțiunile americane și-au început declinul încă din noiembrie 2014.

Titlurile companiilor din sectorul imobiliar și de construcții sunt cu 20-30% sub ultimele maxime, cele ale General Motors consemnează un declin de 20% nu pentru că sunt probleme în China, ci pentru că perspectivele pentru câștigurile corporațiilor sunt proaste. Investitorii acționează pentru că știu că economia americană frânează. "În momentul de față aș fi surprins dacă mai este creștere în SUA", a conchis Faber.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
america
bursa
marc faber
china
criza