Marea Britanie intenționează să revoce statutul Bursei de Valori din Moscova ca bursă recunoscută

Marea Britanie intenționează să revoce statutul Bursei de Valori din Moscova ca bursă recunoscută
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2022

Marea Britanie și-a anunțat intenția de a revoca statutul Bursei de Valori din Moscova drept bursă de valori recunoscută, potrivit unui comunicat emis de autoritatea fiscală britanică, HM Revenue and Customs (HMRC), relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Revocarea statutului presupune că investitorii nu vor mai putea accesa anumite beneficii fiscale în Marea Britanie în viitor atunci când tranzacționează la Bursa de Valori din Moscova, scrie News.ro.

FOTO Gigantul german Varta a intrat în România cu noua sa filială de e-mobility, pentru o investitie strategică de 1 miliard de euro CITEȘTE ȘI FOTO Gigantul german Varta a intrat în România cu noua sa filială de e-mobility, pentru o investitie strategică de 1 miliard de euro

Cu toate acestea, investițiile existente vor fi protejate.

Mișcarea este cea mai recentă dintr-un șir de sancțiuni pe care guvernul britanic le-a impus Rusiei după invazia în Ucraina.

”Pe măsură ce continuăm să izolăm Rusia ca răspuns la războiul lor ilegal împotriva Ucrainei, revocarea statutului recunoscut al Bursei de Valori din Moscova trimite un mesaj clar – în niciun caz nu vor exista noi investiții în Rusia”, a declarat ministrul britanic al Trezoreriei, Lucy Frazer.

Acest statut reprezintă o clasificare dată de HMRC în scopuri fiscale, care permite titlurilor de valoare tranzacționate la o bursă recunoscută să fie eligibile pentru anumite tratamente și scutiri fiscale.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
bursa
moscova