Mircea Lucescu iese din „groapă” cu investiția sa. Romradiatoare Brașov trece pe profit la primul trimestru

Mircea Lucescu iese din „groapă” cu investiția sa. Romradiatoare Brașov trece pe profit la primul trimestru
scris 11 mai 2018

Compania Romradiatoare, unde antrenorul de fotbal Mircea Lucescu este acționar cu o deținere de 16,50%, a obținut un profit net de peste 400.000 de lei trimestrul trecut, încheind ciclul unui an greu, cu pierderi. Cifra de afaceri s-a majorat cu 22,67%, la 10,39 milioane lei, de la 8,47 milioane lei la T1 2017.

În anul 1990, Mircea Lucescu, antrenor la Dinamo unde juca semifinala Cupei Cupelor la fotbal, părăsea „Groapa”, așa cum i se spune stadionului respectivei echipe.

Urma o carieră de succes în Italia, unde a fost antrenor la AC Pisa, apoi la Brescia Calcio, cu care a promovat în Serie A, și chiar interimar la Internazionale Milano, apoi în Turcia unde a câștigat Cupa UEFA și Supercupa Europei cu Galatasaray Istanbul și, finalmente, un ciclu lung la Șahtar Donețk, echipa cu care a câștigat 8 campionate ale Ucrainei și, din nou, Cupa UEFA.

Lucescu mai iese o dată din „groapă”. De data acesta cu investiția sa. Compania Romradiatoare Brașov (RRD), unde fostul selecționer al echipei României din anii ’80 are o participație de 16,50%, a reușit să iasă de pe pierdere în primul trimestru al acestui an.

Compania a obținut venituri totale de 9,62 milioane lei, cu 29,13% mai mari decât cele de 7,45 milioane lei din primele 3 luni ale anului trecut. În același interval, cheltuielile de exploatare au urcat cu 5,25%, la 9,02 milioane lei, de la 8,57 milioane lei.

Astfel, compania a avut un rezultat operational de aproximativ 602.000 de lei, în timp ce profitul net este de aproximativ 422.000 de lei, o ameliorare semnificativă față de pierderea de 1,20 milioane lei de la T1 2017. Pe întreg anul trecut, de asemenea, compania înregistrase o pierdere de 2,28 milioane lei.

SIF Moldova își schimbă denumirea în First Romania Capital Invest. Acționarii aprobă un dividend cu randament de 3% și un program de răscumpărări CITEȘTE ȘI SIF Moldova își schimbă denumirea în First Romania Capital Invest. Acționarii aprobă un dividend cu randament de 3% și un program de răscumpărări

Romradiatoare fost adusă la cota pieței AeRO a Bursei de Valori București la începutul lunii august de acționarul majoritar, cu o deținere de 76,51%, SIF Transilvania (SIF3). „Este un pas semnificativ care ne permite să avem oportunități deosebite”, a declarat despre listare Oliviu Niculescu, director general al companiei.

Romradiatoare era anterior listată la cota Sibex, bursa sibiană ce a fuzionat prin absorbție cu BVB. Societatea a fost fondată în anul 1926 când se numea Ancora Română și era specializată în fabricarea cablurilor de tracțiune. Ulterior, a fabricat și cabluri electrice, iar din anul 1961 a început să producă schimbătoare de căldură pentru industria auto și cea de căi ferate.

Cu un free-float mic, pe piața AeRO acțiunile Romradiatoare sunt tranzacționate sporadic și pe volume infime. La ultimul preț de 1,000 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a companiei este de 15,00 milioane lei (3,23 milioane euro), ceea ce înseamnă că valoarea pachetului deținut de Mircea Lucescu s-ar ridica la 2,47 milioane lei (aproximativ 533.000 de euro), fiind de 6,5 ori mai mică decât salariul de 3,5 milioane de euro din contractul pe care Lucescu l-a obținut la naționala de fotbal a Turciei.

viewscnt
Afla mai multe despre
romradiatoare
mircea lucescu
sif transilvania
bvb
bursa
aero