O nouă companie românească intră în insolvență

O nouă companie românească intră în insolvență
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2024

Producătorul de vase emailate VES Sighișoara, pe piață din 1978, cotat la Bursa de Valori București (BVB) și controlat indirect de Alexandru Farcaș, a intrat în insolvență, în urma solicitării proprii în acest sens, încuviințată acum de instanța de judecată, în aceeași zi în care și o altă companie listată, întreprinderea de stat strategică de apărare cu profil aeronautic Romaero, s-a pus la adăpost de creditori în același mod.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Conducerea VES Sighișoara a cerut intrarea în insolvență a companiei după eșecul procedurii de concordat preventiv demarate în prima parte a lui 2023 și a planului de restructurare prevăzut de aceasta.

Îmbunătățiri pentru sistemul e-Factura: Nu mai pot fi introduse anumite facturi CITEȘTE ȘI Îmbunătățiri pentru sistemul e-Factura: Nu mai pot fi introduse anumite facturi

Scopul intrării în reorganizare judiciară este ″reorientarea strategică și schimbarea modelului de afacere, restructurarea datoriilor și vânzarea unor bunuri din patrimoniu″, potrivit unui document analizat de Profit.ro.

Administrator judiciar provizoriu a fost desemnată firma de profil Trust Insolvency SPRL.

UE adoptă reglementări mai stricte pentru combaterea spălării banilor, inclusiv în sectorul cripto CITEȘTE ȘI UE adoptă reglementări mai stricte pentru combaterea spălării banilor, inclusiv în sectorul cripto

Compania, parte a grupului Chimica, a terminat primele 9 luni ale anului trecut cu pierderi de 5,18 milioane lei, practic egale cu cele din perioada similară din 2022, dar în condițiile reducerii masive, cu peste 62%, a veniturilor din exploatare, de la 10,16 la 3,84 milioane lei. Datoriile totale ale societății au avansat de la 65,2 la 66,4 milioane lei.

În septembrie 2023, Consiliul de Administrație a aprobat reducerea capacității de producție la secția Emailare, până la identificarea de noi clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
ves sighișoara insolvență
ves sighișoara datorii
ves sighișoara vase emailate