ULTIMA ORĂ Datele privind înmatriculările auto din România au fost schimbate, se ....pierduseră peste 2.000 de mașini. Rezultatul real: piața a scăzut mai puțin decât se anunțase

ULTIMA ORĂ Datele privind înmatriculările auto din România au fost schimbate, se ....pierduseră peste 2.000 de mașini. Rezultatul real: piața a scăzut mai puțin decât se anunțase
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 ian 2024

Direcția din Ministerul de Interne care se ocupă de înmatricularea autovehiculelor din România a schimbat datele pe luna decembrie, modificând implicit și cifrele pe întreg anul 2023. Ca urmare a acestei modificări, scăderea din luna decembrie nu mai este atât de mare, relevă datele analizate acum de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Piața auto din România a scăzut cu numai 6,14%, potrivit noilor date, direcția punând această eroare pe seama unei... defecțiuni tehnice. Totalul vehiculelor înmatriculate în România este acum de 15.298 unități, în luna decembrie, față de 12.424, câte fuseseră anunțate inițial.

VIDEO & FOTO Honda a prezentat două noi modele electrice, \ CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Honda a prezentat două noi modele electrice, "mai ușoare, mai subțiri"

Pe segmente, autoturismele au acum un total de 11.373 unități înmatriculate, față de 9.250 unități, câte fuseseră anunțate inițial, iar scăderea pe acest segment nu este de 25,63%, un procent alarmant, ci doar 8,56%, după cum reiese din datele DRPCIV actualizate.

Vehiculele comerciale ușoare (LCV) au înregistrat un volum de 1.435 unități, în creștere cu 5,28%, o situație mult mai bună față de cea inițială, în care se anunța o scădere de 10 procente cu 1.228 de unități înmatriculate.

Deși nu a fost comunicată cauza defecțiunii, cel mai probabil o parte dintre datele unora dintre mărcile din piață nu au fost introduse în sistemul de calcul al DRPCIV, unul care este destul de rudimentar, dacă analizăm calitatea statisticilor transmise public, prin site-ul de specialitate.

Cifrele preliminare, analizate de Profit.ro, arată că se „pierduseră” 664 de automobile Dacia, 181 Skoda, 162 Toyota, 137 Hyundai, 126 Renault și mai puține de la celelalte mărci.

Una dintre cele mai mari companii de închiriere auto vinde 20.000 de mașini electrice și le înlocuiește cu mașini pe benzină CITEȘTE ȘI Una dintre cele mai mari companii de închiriere auto vinde 20.000 de mașini electrice și le înlocuiește cu mașini pe benzină

România este singura țară din UE care nu are date oficiale sistematizate din partea unei instituții a statului român, jurnaliștii fiind nevoiți să-și calculeze singuri statisticile centralizate pe mai multe luni, pe întreg anul sau pe mărci și modele, având în vedere că DRPCIV publică doar datele brute, lunare.

Cele două asociații ale industriei auto publică date parțiale, incomplete și, în unele cazuri, cu o întârziere de două săptămâni față de cifrele DRPCIV.

Potrivit noilor calcule, bazate pe cifrele actualizate de DRPCIV, în 2023 s-au înmatriculat 144.611 autoturisme, cu peste 15.000 mai multe decât în 2022, ceea ce înseamnă că piața a crescut cu 11,8%.

viewscnt
Afla mai multe despre
inmatriculari romania
drpciv
piata auto romania
piata auto
inmatriculari europa
inmatriculari dacia