O nouă ședință roșie pe Wall Street

O nouă ședință roșie pe Wall Street
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 iun 2022
Cei trei indici principali de pe Wall Street au închis în scădere miercuri, investitorii considerând că cele mai recente date economice nu vor opri Rezerva Federală din a majora agresiv ratele de dobândă pentru a tempera inflația.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Datele estimative au arătat că, deși numărul locurilor de muncă create de economia americană a scăzut în aprilie, numărul posturilor vacante rămâne ridicat, ceea ce sugerează o creștere continuă a salariilor. Acest lucru contribuie la o inflație ridicată, în condițiile în care companiile se luptă pentru a găsi angajați.
Inspecția Muncii pentru Profit.ro - Sunt 5,71 milioane de salariați activi, din care 4,5 milioane în sectorul privat. Datele Inspecției Muncii nu se potrivesc cu raportări lansate de Ministerul Finanțelor CITEȘTE ȘI Inspecția Muncii pentru Profit.ro - Sunt 5,71 milioane de salariați activi, din care 4,5 milioane în sectorul privat. Datele Inspecției Muncii nu se potrivesc cu raportări lansate de Ministerul Finanțelor

De asemenea, activitatea manufacturieră din SUA a crescut mai repede decât se aștepta în luna mai, deoarece cererea de bunuri a rămas puternică, atenuând temerile privind o recesiune iminentă.wa

Totuși, S&P a scăzut cu 0,75%, Dow Jones a pierdut 0,54%, iar Nasdaq Composite, 0,72%.
 
Analiștii contactați de Reuters spun că se așteaptă ca piața fie volatilă până când inflația va încetini în așa măsură încât investitorii să poată paria în mod realist pe o pauză a majorării ratelor.
 
"Până când nu vom avea, dacă vom avea, o scădere susținută a inflației, nu putem pune pe masă ideea unei pauze", a declarat Mona Mahajan, senior investment strategist la Edward Jones.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
nasdaq
dow jones
dow
indici sua
fed