One United Properties propune un dividend cu randament de 1% și vizează o majorare de capital social. Acțiunile scad la bursă

One United Properties propune un dividend cu randament de 1% și vizează o majorare de capital social. Acțiunile scad la bursă
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 mar 2022

Listată la jumătatea anului trecut, compania One United avansează distribuirea unui dividend brut de 0,0165 lei/acțiune, în paralel cu un program de răscumpărări și o majorare de capital social.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație al One United Properties (ONE) a convocat pentru 26-27 aprilie Adunările Generale ale Acționarilor, pe ordinea de zi figurând propuneri pentru mai multe operațiuni de piață. Compania vizează distribuirea de dividende în sumă de 42,47 milioane lei, din care 38,28 milioane lei îl reprezintă alocarea din profitul net obținut în 2021 și 4,18 milioane lei sunt din câștiguri nerepartizate în anii anteriori.

Valoarea dividendului brut cu dată a plății 30 mai este de 0,0165 lei/acțiune și la ultimul preț de închidere, de 1,4000 lei/acțiune, conferă acționarilor un randament net de 1,12%.

Comelf distribuie 35% din profitul de anul trecut sub formă de dividende CITEȘTE ȘI Comelf distribuie 35% din profitul de anul trecut sub formă de dividende

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor este prevăzut și un vot pentru un program de răscumpărări în valoare de până a 10,00 milioane lei, care țintește achiziția unui număr de până la 10,00 milioane acțiuni. Programul de buy-back ar urma să se desfășoare în termen de 18 luni de la publicarea hotărârii în Monitorul Oficial, iar titlurile dobândite ar urma să fie alocate conducerii și angajaților într-un „stock-option plan”.

De asemenea, board-ul propune o majorare de capital de 66,00 milioane lei prin emiterea a 330,02 milioane acțiuni noi cu o valoare nominală de 0,2000 lei/acțiune care vor fi oferite spre subscriere în 2 etape. „Majorarea de capital are drept scop obținerea de fonduri pentru finanțarea activității curente a societății și a grupului din care face parte, respectiv obținerea de finanțare pentru proiectele în derulare și proiecte noi”, menționează convocatorul.

Piața a primit mai degrabă negativ propunerile emitentului. Într-o sesiune cu evoluții mixte, titlurile One coboară cu 3,71%, până la prețul de 1,3480 lei/acțiune, nivel la care randamentul net al dividendului ar fi de 1,16%. Intraday a fost atins și un minim de 1,3300 lei/acțiune, când se situa cu 5,00% sub referința ședinței precedente.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
bvb
bursa
dividende