Pe piața de capital, atenția ASF este îndreptată către fondurile de investiții

Pe piața de capital, atenția ASF este îndreptată către fondurile de investiții
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 mai 2016

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară Mișu Negrițoiu a declarat astăzi că segmentul fondurilor de investiții reprezintă o prioritate pentru instituția pe care o conduce. ASF lucrează la o inițiativă pentru legislația primară pentru fondurile alternative, iar exercițiile de testare vo începe cu această industrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Atrăgând resurse în creștere, piața fondurilor de investiții este de maxim interes pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Președintele instituției, Mișu Negrițoiu, a declarat astăzi la prezentarea raportului privind evoluția piețelor financiare nebancare că exercițiile de testare efectuate de supraveghetorul pieței vor începe la nivelul fodurilor de investiții. „Vrem să vedem dacă există probleme de lichiditate”, a spus șeful ASF.

Totodată, Autoritatea are în vedere sprijinirea cu expertiza sa a unei inițiative legislative privind fondurile alternative, care în acest moment au nevoie de o legislație primară. Va fi momentul în care cele 5 societăți de investiții financiare listate la Bursa de Valori București se vor alinia la practica și cadrul normativ european. „SIF-urile vin dintr-o moștenire veche, privatizarea în masă”, a declarat Negrițoiu, adăugând că într-un fuinal acestea vor fi adecvate la legislația UE.

Președintele ASF a remarcat creșterea activelor fondurilor de investiții deschise, „cel mai dinamic instrument pentru investiții private”. Conform raportului pentru anul 2015 al instituției, activele în administrare ale acestora au urcat la 20,97 miliarde lei la 31 decembrie 2015, valoare cu 14,72% mai mare decât cea de 18,28 miliarde lei de la finele lui 2014. Distribuția rămâne debalansată, cu cei aproape 314.000 clienți persoane fizice și peste 11.000 clienți persoane juridice având 91,36% din plasamente în fondurile pe obligațiuni.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
misu negritoiu
sif
fonduri de investitii
investitori