Piața obligațiunilor, într-o cascadă de plasamente. Mecanică Fină pregătește o emisiune de 5 milioane lei

Piața obligațiunilor, într-o cascadă de plasamente. Mecanică Fină pregătește o emisiune de 5 milioane lei
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 dec 2019

Obligațiuni scadente în anul 2024 ale Grupului Autonom Services, sunt listate astăzi. Dintre emitenții de la BVB, Mecanică Fină are deja aprobarea acționarilor pentru plasarea unei emisiuni de obligațiuni de 5 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Toamna aceasta a avut o cadență puțin obișnuită a exercițiilor de piață pe segmentul obligațiunilor, iar în pregătire este și o tranzacție prin care Mecanică Fină (MECE) urmărește să plaseze o emisiune în valoare de 5,00 milioane lei pentru care a obținut aprobarea acționarilor. Operațiunea pentru lansarea titlurilor cu scadență la 3 ani cade în sarcina casei de brokeraj Prime Transaction. 

Societatea intenționează să folosească fondurile obținute în urma emiterii obligațiunilor în vederea finanțării proiectelor de dezvoltare ale societății. Mecanică Fină este listată la cota Bursei de Valori București, însă titlurile sale sunt foarte puțin lichide având în vedere că acționariatul este concentrat foarte puternic. Italianul Sergio Mollo controlează, prin Mol Invest, nu mai puțin de 91,11% din titlurile firmei.

Grupul Autonom, controlat de frații  Marius și Dan Ștefan, furnizează servicii de închirieri mașini și de leasing operațional, are 44 de centre de închirieri în 33 de orașe ale țării și un parc auto cu peste 9.000 de autoturisme noi, își listează astăzi emisiunea de obligațiuni în valoare de 20,00 milioane euro, scadentă în 2024, și care are un cupon plătibil anual de 4,45%. Emisiunea plasată de intermediarii BRD Groupe Société Générale și BT Capital Partners s-a bucurat de o investiție-mamut de 4,5 milioane euro dn partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), anunțat în premieră de Profit.ro.

Noi maxime post-criză pe bursă, capitalizare-record pentru Banca Transilvania și tranzacții de peste 10 milioane euro cu acțiuni OMV Petrom CITEȘTE ȘI Noi maxime post-criză pe bursă, capitalizare-record pentru Banca Transilvania și tranzacții de peste 10 milioane euro cu acțiuni OMV Petrom

Piața obligatară din România s-a dinamizat în ultimii 2-3 ani. Companiile se finanțează prin emisiuni realizate în regim de plasament privat (piața ofertelor fiind costisitoare din punctul de vedere al costurilor și cerințelor de reglementare), iar ulterior instrumentele sunt listate la bursă, unde, deși sunt tranzacționate sporadic, oferă transparență acestora și vizibilitate companiei.

Pe piața secundară reglementată de la BVB sunt listate obligațiuni corporative ale UniCredit Bank, Impact Developer & Contractor, Vrancart Adjud, Imocredit IFN, Patria Bank și Banca Transilvania, iar pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO sunt disponibile la tranzacționare titluri obligatare emise de Elefant Online, Good People (deținătorul lanțului Cooperativa Fru Fru), Investia Finance, Superbet Betting & Gaming, Bittnet Systems, Grup Șapte, Idea Bank România, Ascendia, MW Green Power Export, Capital Leasing IFN și rețeaua Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

viewscnt
Afla mai multe despre
autonom services
bursa
bvb
obligatiuni. mecanica fina
prime transaction