Pierdere semestrială de 2 milioane și jumătate de lei pentru Șantierul Naval Orșova. Compania are, însă, contracte consistente pentru livrări în nordul continentului

Pierdere semestrială de 2 milioane și jumătate de lei pentru Șantierul Naval Orșova. Compania are, însă, contracte consistente pentru livrări în nordul continentului
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 aug 2022

Societate din portofoliul Transilvania Investments, Șantierul Naval Orșova și-a adâncit pierderile la S1 și are datorii de 2 ori și jumătate mai mari decât la sfârșitul anului trecut. Societatea ar urma să-și amelioreze veniturile pe măsură ce își onorează contractele cu firme din Olanda și Germania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șantierul Naval Orșova (SNO) raportează pentru primul semestru o scădere cu 38,76% a veniturilor totale operaționale, la 24,31 milioane lei, de la 39,70 milioane lei în perioada similară a anului trecut. În același interval, cheltuielile totale operaționale s-au redus cu 32,74%, la 26,93 milioane lei, de la 40,04 milioane lei.

Astfel, compania a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 2,53 milioane lei, față de pierderea de aproximativ 335.000 de lei de la S1 2021. La raportarea trimestrială pierderea era de 1,69 milioane lei. Totuși, cum a anunțat Profit.ro, compania are asigurate contracte ce îi pot ameliora drastic performanțele în următoarele trimestre.

Înrolare pentru investitori. Acționarii de la BVB au la dispoziție o platformă digitală pentru a putea vota online la AGA CITEȘTE ȘI Înrolare pentru investitori. Acționarii de la BVB au la dispoziție o platformă digitală pentru a putea vota online la AGA

Astfel, Șantierul Naval Orșova a încheiat un contract în valoare de 4,33 milioane de euro pentru construcția de nave fluviale. Beneficiarul este firma germană GEFO Gesellschaft fur Oeltransporte mbH, iar termenele de livrare sunt pentru 30 septembrie 2022 și, respectiv 30 noiembrie 2022.

De asemenea, în februarie, compania a semnat un contract în valoare de 6,33 milioane euro pentru construcția și livrarea de nave fluviale. Beneficiar este compania olandeză Gebr.De Jonge Shipbuilding Services, iar termenele de livrare sunt pentru lunile aprilie și, respectiv, iulie ale anuluui viitor. Societatea a încasat un avans, restul de plată fiind la părăsirea Orșova de către respectivele ambarcațiuni.

În ianuarie, compania a raportat un contract de 4,06 milioane euro semnat cu firma olandeză Rensen-Driessen Shipbuilding, partener și în alte comenzi.

Transgaz a obținut un profit dublu decât cel asumat în perioada 2017-2021 și ocupă poziția a 4-a în Europa după numărul kilometrilor de rețea CITEȘTE ȘI Transgaz a obținut un profit dublu decât cel asumat în perioada 2017-2021 și ocupă poziția a 4-a în Europa după numărul kilometrilor de rețea

La data de 30 iunie, activele totale ale companiei erau de 123,39 milioane lei, cu 19,10% mai mari decât de cele de 103,60 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În aceeași perioadă, datoriile totale au urcat cu 149,66%, la 37,05 milioane lei, de la 14,84 milioane lei.

Șantierul Naval Orșova, companie controlată de fonduri alternative de investiții (cea mai mare deținere, marginal sub 50%, o are Transilvania Investments (TRANSI), este listată la cota Bursei de Valori București, unde la ulrimul preț de închidere, de 4,50 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 51,40 milioane lei (10,36 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
santierul naval orsova
transilvania investments
bvb
bursa