Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi lansează o mega ofertă publică inițială la Hong Kong

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi lansează o mega ofertă publică inițială la Hong Kong
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2018

Producătorul de smartphone-uri și dispozitive conectate Xiaomi a înregistrat joi, la Hong Kong, o ofertă publică inițială prin care ar putea atrage 10 miliarde de dolari și care ar putea deveni cea mai mare listare a unei companii chineze de tehnologie din ultimii aproape patru ani, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oferta Xiaomi, care va fi una dintre primele efectuate la Hong Kong potrivit noilor reglementări introduse pentru atragerea companiilor de tehnologie, este un mare câștig pentru bursă, în contextul intensificării concurenței dintre Hong Kong, New York și China continentală, scrie News.ro.

Xiaomi ar urma să atragă 10 miliarde de dolari prin intermediul listării, conferind companiei înregistrată în Beijing o capitalizare bursieră de 80-100 de miliarde de dolari, au declarat persoane apropiate situației.

Profitul OMV Petrom pe primul trimestru a crescut cu 38%, impulsionat de evoluția prețului petrolului CITEȘTE ȘI Profitul OMV Petrom pe primul trimestru a crescut cu 38%, impulsionat de evoluția prețului petrolului

Dacă aceste obiective vor fi îndeplinite, listarea ar fi cea mai mare ofertă publică inișială efectuată de o companie chineză de tehnologie de la listarea grupului de comerț electronic Alibaba Group Holding, care a atras 21,8 miliarde de dolari în 2014.

Prospectul emisiunii oferă investitorilor prima imagine detaliată a solidității financiare a Xiaomi înaintea listării care ar putea avea loc cel mai devreme la sfârșitul lunii iunie, potrivit surselor.

Xiaomi a obținut venituri de 114,62 miliarde de yuani (18 miliarde dolari)  în 2017, în creștere cu 67,5% față de 2016. Profitul operațional a fost de 12,22 iliarde de yuani în 2017, față de 3,79 miliarde de yuani în urmă cu un an.

Compania a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 43,89 de miliarde de yuani, față de un profit de 491,6 milioane de yuani în 2016, rezultat influențat de impactul modificării valorii juste a unor acțiuni preferențiale convertibile.

În afară de smartphone-uri, Xiaomi produce zeci de  dispozitive pentru locuință conectate la internet și gadget-uri precum purificatoare de aer și aparate pentru gătit orez dar majoritarea profitului este generat de serviciile de internet.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
xiaomi