Profitul iHunt Technologie se evaporă la S1. Compania a trecut la lichidări agresive de stocuri

Profitul iHunt Technologie se evaporă la S1. Compania a trecut la lichidări agresive de stocuri
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 sep 2023

Confirmând dinamica negativă din 2022, compania iHunt, specializată în vânzarea dispozitivelor mobile, afișează și la jumătatea acestui an declin la aproape toate capitolele din bilanț. Conducerea mizează însă pe o revenire a rentabilității după un proces deliberat de reducere a stocurilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

iHunt Technology Import-Export (HUNT) raportează pentru primul semestru venituri totale din exploatare de 19,71 milioane lei, cu 19,23% mai mici decât cele de 24,40 milioane lei din perioada similară a anului trecut. În același interval de raportare, cheltuielile de exploatare s-au diminuat cu 14,45%, la 18,36 milioane lei, de la 21,46 milioane lei.

Astfel, a obținut un profit net marginal, mai mic de 200 de lei, față de cel de 1,89 milioane lei de la S1 2022. Pe întreg anul trecut, câștigul net a fost de 4,51 milioane lei.

EXCLUSIV Guvernul a renunțat la intenția de a înjumătăți cotele de impunere asupra câștigurilor la bursă, din transferul titlurilor de valoare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul a renunțat la intenția de a înjumătăți cotele de impunere asupra câștigurilor la bursă, din transferul titlurilor de valoare

„Gamele noastre de telefoane convenționale la prețuri accesibile au înregistrat un ritm mai moderat de vânzări. Pentru a reconfigura strategia în această direcție, am inițiat o politică de înlocuire și reducere agresivă a stocurilor pentru aceste modele, cu asumarea sacrificării temporare a profitului pe anumite produse”, spune președintele board-ului, Cezar Stroe. « Acest demers decurge normal și ne așteptăm ca lansarea noilor modele performante în segmentele de preț relativ mai ridicate să genereze profit în viitorul apropiat, aducând astfel compania pe traiectoria obișnuită de rentabilitate.”

La data de 30 iunie, activele totale se ridicau la 50,44 milioane lei, fiind cu 11,20% mai mici decât cele de 56,81 de la sfârșitul anului trecut. În același răstimp, datoriile totale s-au redus cu 17,91%, la 29,16 milioane lei, de la 35,52 milioane lei. Acestea includ și 2 emisiuni de obligațiuni corporative una scadentă în luna noiembrie a acestui an și alta cu maturitate în 2025.

Prebet confirmă trecerea pe profit de la T1. Explozie a datoriilor. Acțiunile scad la bursă CITEȘTE ȘI Prebet confirmă trecerea pe profit de la T1. Explozie a datoriilor. Acțiunile scad la bursă

„Am lansat și noi linii de business cum ar fi iHunt Strong Tools, pregătită pentru anul 2024 cu noi modele de produse care au fost deja apreciate de clienți, cum ar fi roboții de gazon sau roboții de curățenie și de spălat geamuri automați”, spune Stroe, care deține 51,08% din firmă.

iHunt s-a listat în vara anului 2019 pe piața AeRO de la BVB unde reacția este negativă pe bursă la raportarea semestrială și acțiunea scădea cu 8,51% la jumătatea ședinței, până la prețul de 0,3550 lei/acțiune care ar situa capitalizarea bursieră a companiei la 26,69 milioane lei (5,39 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
ihunt
bvb
bursa