Riscurile din Ucraina și perspectiva majorării dobânzilor în SUA prefigurează o nouă săptămână agitată pentru burse

Riscurile din Ucraina și perspectiva majorării dobânzilor în SUA prefigurează o nouă săptămână agitată pentru burse
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2022

Bursele de valori se îndreaptă spre o nouă săptămână agitată, în timp ce investitorii urmăresc situația din Ucraina și continuă să își ajusteze portofoliile înaintea creșterii ratelor dobânzii de către Rezerva Federală a Statelor Unite, transmite CNBC, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acțiunile au fluctuat între creștere și scădere în ultima săptămână, Dow Jones Industrial Average înregistrând joi cea mai proastă zi a anului.

Zelenski cere ca sancțiunile împotriva Rusiei să fie anunțate înaintea unei eventuale invazii CITEȘTE ȘI Zelenski cere ca sancțiunile împotriva Rusiei să fie anunțate înaintea unei eventuale invazii

Cei trei indici major din SUA au scăzut pe ansamblul săptămânii, indicele Dow cu 1,9%, Nasdaq cu 1,7% și S&P 500 cu 1,6%.

Energia, serviciile de comunicații și finanțele au fost sectoarele cu cele mai proaste performanțe în această săptămână.

VIDEO Canada: Poliția a intervenit în forță împotriva celor care se opun vaccinării obligatorii CITEȘTE ȘI VIDEO Canada: Poliția a intervenit în forță împotriva celor care se opun vaccinării obligatorii

Companii între care Macy's și Home Depot își vor publica rezultatele trimestriale săptămâna viitoare, urmând ca autoritățile să publice o serie de rapoarte economice, inclusiv date privind bunurile de folosință îndelungată, cheltuielile de consum și inflația.

”Poate că cea mai mare problemă [pentru piață] săptămâna viitoare este de natură tehnică”, a spus Jim Paulsen, strateg șef de investiții la The Leuthold Group.

SUA au interzis importurile de avocado din Mexic. \ CITEȘTE ȘI SUA au interzis importurile de avocado din Mexic. "Cec în alb pentru carteluri."

Piața a continuat să fluctueze odată cu evoluțiile din jurul amenințării Rusiei de a invada Ucraina și a desfășurării de forțe rusești de-a lungul graniței cu Ucraina.

”Problema cu Rusia, care este jocul final? S-ar putea să continue pentru totdeauna... Când te uiți în viitor, lucrul care va schimba acest lucru este dacă vor intra sau va avea loc o retragere totală și ce va aduce o retragere”, a spus Paulsen.

El a spus că acțiunile păreau pregătite să revină pe creștere înainte ca amenințarea Rusiei împotriva Ucrainei să înceapă să influențeze piața.

PMB: Mari cantități de deșeuri aflate pe niște terenuri de la marginea Capitalei au fost arse ilegal și au poluat zona CITEȘTE ȘI PMB: Mari cantități de deșeuri aflate pe niște terenuri de la marginea Capitalei au fost arse ilegal și au poluat zona

În urmă cu aproximativ două săptămâni, S&P 500 a încercat să revină la 4.600 de puncte, după ce a atins un minim de 4.222 de puncte pe 24 ianuarie.

”Se întâmpla asta în ciuda tuturor lucrurilor legate de Fed și a inflației. Piața a fost în regulă. Rusia a doborât totul”, a spus Paulsen.

viewscnt
Afla mai multe despre
invazie rusia ucraina burse
burse tensiuni politice
burse inflatie
burse majorare dobanzi fed