Scădere consistentă pentru contractele futures pe indicii americani. Rusia interzice executarea ordinelor de vânzare pentru investitorii străini

Scădere consistentă pentru contractele futures pe indicii americani. Rusia interzice executarea ordinelor de vânzare pentru investitorii străini

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 feb 2022

Contrectele futures pe indicii americani întegistrează luni un declin consistent pe fondul situației din Ucraina, ceea ce indică un început de săptămână "roșu" pe Wall Street.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele pe S&P 500 scad cu peste 2%. La rândul lor, contractele pe indicele Dow pierd circa 1%, iar cele pe Nasdaq scad cu peste 2%.

Biofarm își majorează profitul net cu 10% CITEȘTE ȘI Biofarm își majorează profitul net cu 10%

Rubla a scăzut la un minim record față de moneda americană, după un declin de circa 30%, în timp ce dolarul american a crescut față de majoritatea valutelor importante.

Săptămâna trecută, bursele globale au fost puternic volatile după ce, joi, Rusia a decis invadarea Ucrainei. În weekend, situația a continuat să se agraveze, iar bursele se îndreaptă spre un început de săptămână cu scăderi substanțiale.

Banca Rusiei a decis să interzică executarea ordinelor de vânzare a activelor rusești plasate de clienții străini. Interdicția vine după o serie de măsuri impuse de Occident, inclusiv blocarea accesului mai multor bănci rusești la sistemul SWIFT.

Duminică, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat armatei să pună în alertă ridicată forțele "de descurajare" nucleară.

viewscnt
Afla mai multe despre
s&p 500
dow jones
bursa
wall street
nasdaq
rusia
futures
burse
ucraina