SEC investighează modul în care băncile de pe Wall Street urmăresc comunicațiile digitale ale angajaților lor

SEC investighează modul în care băncile de pe Wall Street urmăresc comunicațiile digitale ale angajaților lor
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2021

Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) a deschis o amplă investigație referitoare la modul în care băncile de pe Wall Street urmăresc comunicațiile digitale ale angajaților lor, au declarat trei persoane apropiate situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Angajați ai SEC au contactat mai multe bănci în ultimele săptămâni, pentru a verifica dacă au documentat corect comunicațiile profesionale ale angajaților, cum ar fi mesajele text și emailurile, atenția fiind axată pe dispozitivele personale, au spus persoanele.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Verificările sunt un nou semn că SEC intensifică supravegherea sub conducere democrată și scot în evidență dificultățile avute de băncile de pe Wall Street să urmărească comunicațiile angajaților în era pandemiei de cornavirus și a muncii de acasă, scrie News.ro.

În luna august, JPMorgan a dezvăluit că a răspuns unor întrebări referitoare la ”complianța privind respectarea cerințelor legate de comunicațiile de afaceri prin intermediul canalelor de mesagerie electronică”, care nu fuseseră aprobate de bancă.

JPMorgan a arătat că discută o soluție cu autoritățile de reglementare, fără să specifice care este aceasta.

În Statele Unite nu există o bază legală clară în baza căreia un angajator poate cere să inspecteze comunicațiile personale ale angajaților, în timp ce în alte țări aceste inspecții ar putea încălca legislația referitoare la protecția datelor., a spus sursa.

În consecință, multe firme financiare interzic folosire emailului personal, a mesajelor text și a altor canale de socializare în activitățile profesionale, dar este dificil pentru companii să țină pasul cu multitudinea de aplicații de comunicare.

Într-un discurs de săptămâna trecută, directorul SEC pentru aplicarea legii Gurbir Grewal a avertizat că instituțiile financiare trebuie să țină sub control multele probleme provocate de utilizarea dispozitivelor personale, a noilor canale de comunicare și a altor evoluții tehnologice.

viewscnt
Afla mai multe despre
sec
bursa