Sesiune de corecții la bursă. Volumele în derivă, compensate de activitatea din piața certificatelor

Sesiune de corecții la bursă. Volumele în derivă, compensate de activitatea din piața certificatelor

Sursa foto: Seemitch | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 aug 2021

Etapa de vacanțe și împotmolirea temporară a bursei americane au frânat cumpărările la BVB.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Pragul psihologic de 12.000 de puncte pe indicele BET se dovedește a fi un reper puternic, investitorii având deja ezitări multiple de la atacarea în premieră a respectivului nivel. Susținerea este slabă, într-o etapă de vară ce suprapune concediile cu expectativa care premerge raportărilor financiare semestriale.

Apatia se vede la nivelul volumelor. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 20,51 milioane lei (4,17 milioane euro), la mai puțin de jumătate față de media ultimilor ani care a adus bursei românești promovarea la statutul de piață emergentă și aceasta inclusiv printr-un aport al unui transfer de tipă deal în valoare de aproximativ 777.000 de lei realizat cu acțiuni Romgaz Mediaș (SNG).

Activitatea slabă pe segmentul principal a fost compensată parțial de tranzacțiile însumând 8,18 milioane lei (1,66 milioane euro), unde 2 instrumente financiare având activ suport indicele Dow Jones Average Industrial emise de BRK Financial Group chiar au adunat schimburi de 2,99 milioane lei și, respectiv 2,62 milioane lei.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,86%, până la prețul de 1,8400 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,17 milioane lei și titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au retras cu 0,53%, până la prețul de 2,8050 lei/acțiune, pe transferuri de 2,82 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), a staționat la prețul de 18,00 lei/acțiune, pe al 3-lea rulaj al pieței, de 1,82 milioane lei.

Arctic Stream intră la tranzacționare pe bursă cu o valoare de piață de 29 milioane euro. „Nu vom face achiziții și fuziuni nesăbuit. O să încercăm să evităm orice decizie emoțională.” CITEȘTE ȘI Arctic Stream intră la tranzacționare pe bursă cu o valoare de piață de 29 milioane euro. „Nu vom face achiziții și fuziuni nesăbuit. O să încercăm să evităm orice decizie emoțională.”

Sunt mișcări care au imprimat direcția generală a pieței: -0,39% pentru indicele compozit BET Plus, -1,30% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.559,37puncte, -0,19% pentru indicele energetic BET-NG și -0,39% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.812,86 puncte a trecut sub ultimul minim intermediar din data de 19 iulie, așa cum se vede în graficul atașat.

Sesiune de corecții la bursă. Volumele în derivă, compensate de activitatea din piața certificatelor

Pe tranzacții de 1,69 milioane lei, titlurile OMV Petrom (SNP) au coborât cu 0,12%, până la prețul de 0,4090 lei/acțiune, iar titlurile MedLife (M) au suferit un recul de 1,19%, până la prețul de 16,60 lei/acțiune, pe o activitate de 1,54 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
medlife